Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μιλά συχνά για το πόσο ενθουσιασμένος είναι με το AR, αλλά τώρα τόνισε επίσης πώς η εταιρεία εργάζεται για να κατασκευάσει προϊόντα AR που βάζουν «την ανθρωπότητα στο επίκεντρο».

Δείτε επίσης: Apple Translate: Υποστήριξη για πρόσθετες γλώσσες σε χρήστες iOS 16 beta

Ο Tim Cook μιλά συχνά για το ότι είναι ενθουσιασμένος με το AR και τι μπορεί να προσφέρει, χωρίς ποτέ να αναφέρει τίποτα σχετικά με τα σχέδια AR της Apple. Σε μια σύντομη νέα συνέντευξη, ωστόσο, μίλησε για το μέλλον του AR και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που βλέπει η Apple.

Δείτε επίσης: Πρώην μηχανικός της Apple: Γιατί το πρώτο iPhone δεν είχε copy/paste

“Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος με το AR, όπως ίσως γνωρίζετε”, είπε στην China Daily, “και το κρίσιμο πράγμα για οποιαδήποτε τεχνολογία συμπεριλαμβανομένου του AR είναι να βάλει την ανθρωπότητα στο επίκεντρό της. Και σε αυτό εστιάζουμε καθημερινά.”

“Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, έχουμε πάνω από 14.000 εφαρμογές ARKit στο App Store που παρέχουν εμπειρίες AR σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”, συνέχισε. “Αλλά νομίζω ότι παρόλα αυτά, βρισκόμαστε ακόμη στα πρώτα βήματα για το πώς θα εξελιχθεί

αυτή η τεχνολογία“.

“Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες που έχουμε δει σε αυτόν τον χώρο”, είπε ο Cook, ‘και κάπως μείνετε συντονισμένοι και θα δείτε τι έχουμε να προσφέρουμε”.

Προηγουμένως, ο Cook είχε πει ότι το AR πρέπει να αποφεύγει “να αποσπά την προσοχή [των χρηστών] από τον φυσικό κόσμο και τις φυσικές σας σχέσεις”.

Δείτε επίσης: Οι υπάλληλοι της Apple φτιάχνουν σωματείο και ο Biden “είναι περήφανος”

Δεν είναι μυστικό ότι το Apple VR βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό και πολλές διαρροές και φήμες δείχνουν ότι η Apple σχεδιάζει να αποκαλύψει κάποιο είδος ακουστικών μικτής πραγματικότητας στο εγγύς μέλλον. Ο αναλυτής και εμπειρογνώμονας Ming-Chi Kuo λέει ότι η Apple θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο των ακουστικών τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com