Η Riot Games, ο δημιουργός πίσω από το Valorant, θα αρχίσει να παρακολουθεί τις φωνητικές επικοινωνίες των παικτών στις 13 Ιουλίου (μέσω PCGamer). Η εταιρεία παιχνιδιών λέει ότι πρόκειται να βοηθήσει στην εκπαίδευση των μοντέλων γλώσσας που θα χρησιμοποιήσει τελικά κατά την αξιολόγηση των αναφορών παικτών σε όλα τα παιχνίδια της.

Η Riot ανακοίνωσε αρχικά αυτήν την αλλαγή τον Απρίλιο του 2021 αφού έκανε ενημέρωση στην πολιτική απορρήτου της. Οι νέοι όροι δίνουν στην Riot την άδεια να «καταγράφει και ενδεχομένως να αξιολογεί φωνητικά δεδομένα κατά τη χρήση καναλιών φωνητικών επικοινωνιών που ανήκουν στην Riot» με σκοπό την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παρενόχλησης μέσω φωνητικής συνομιλίας.

Η Riot λέει ότι θα αναλύει τις ηχογραφήσεις όταν ένας παίκτης αναφέρει κάποιον για προσβλητικά σχόλια. Με τη σειρά του, αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να προσδιορίσει εάν ο αναφερόμενος παίκτης παραβίασε τις πολιτικές της και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Η Riot πρόκειται να ξεκινήσει την αξιολόγηση των αναφορών παικτών με βάση αυτές τις ηχογραφήσεις. Χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγει για να βοηθήσει στην δημιουργία της beta του συστήματος που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Προς το παρόν, η Riot θα αξιολογεί μόνο τις συνομιλίες των αγγλόφωνων παικτών Valorant στη Βόρεια Αμερική. Ο μόνος τρόπος για να εξαιρείστε από αυτό το σύστημα είναι να απενεργοποιήσετε πλήρως τη φωνητική συνομιλία ή να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο εργαλείο επικοινωνίας, όπως το Discord

.

Γνωρίζουμε ότι προτού σκεφτούμε καν να επεκντείνουμε αυτό το εργαλείο, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι είναι αποτελεσματικό και αν συμβούν λάθη, έχουμε συστήματα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε τυχόν ψευδώς θετικά (ή αρνητικά για αυτό το θέμα),” σημειώνει στην ανακοίνωση της η Riot.

Όταν αυτό το σύστημα κυκλοφορήσει πραγματικά, η Riot λέει ότι δεν θα «παρακολουθεί ενεργά τις ζωντανές συνομιλίες παιχνιδιών σας» και «θα ακούει και θα εξετάζει δυνητικά τα αρχεία καταγραφής φωνής» μόνο εάν αναφέρεστε για ενοχλητική συμπεριφορά. Προσθέτει επίσης ότι θα διαγράψει αυτές τις πληροφορίες αφού επιλύσει την κατάσταση, όπως ακριβώς κάνει για τις αναφορές που γίνονται μέσω των συστημάτων συνομιλίας που βασίζονται σε κείμενο. Ακόμη και πάλι, είναι βέβαιο ότι θα εγείρει ανησυχίες ορισμένων παικτών σχετικά με το απόρρητο, όπως το πάντα ενεργοποιημένο σύστημα κατά των εξαπατήσεων Vanguard που παρακολουθεί τη δραστηριότητα σας τόσο εντός όσο και εκτός του Valorant.

Το προγραμματισμένο σύστημα αναφορών δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Valorant προσπαθεί να πατάξει τους τοξικούς παίκτες. Νωρίτερα φέτος, η Riot άρχισε να επιτρέπει στους παίκτες του Valorant να προσθέτουν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις σε μια “Λίστα σίγασης λέξεων” που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει στον αποκλεισμό υβριστικού περιεχομένουν στη συνομιλία.