Τα Tesla Megapacks είναι καθ’ οδόν προς τη Χαβάη προκειμένου να δημιουργήσουν ένα γιγαντιαίο νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που πρόκειται να αντικαταστήσει το τελευταίο εναπομείναν εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα της πολιτείας.

Δείτε επίσης: Musk: Τα εργοστάσια της Tesla σε Βερολίνο και Τέξας χάνουν δισεκατομμύρια δολάρια

Η Χαβάη στοχεύει να φτάσει στο 100% της πράσινης ενέργειας έως το 2045 και έχει ήδη τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλιακής δυναμικότητας που έχει αναπτυχθεί κατά κεφαλήν. Ωστόσο, για να χειριστεί όλη αυτή η ανανεώσιμη ενέργεια, το κράτος πρέπει να την εξισορροπήσει με την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς ο ήλιος δεν λάμπει πάντα.

Η Tesla έχει αναπτύξει μπαταρίες στη Χαβάη εδώ και χρόνια για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Η εταιρεία συνεργάζεται με την Hawaiian Electric σε γιγάντια νέα συστήματα μπαταριών και σε μια εικονική μονάδα παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιεί Powerwalls.

Τώρα τα Tesla Megapacks έρχονται στη Χαβάη και θα χρησιμοποιηθούν για την απόσυρση του τελευταίου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από άνθρακα της πολιτείας.

Μόλις ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας Kapolei (KES) θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα μπαταριών στον κόσμο με χωρητικότητα 185 megawatts/​565 megawatt-hours. Είναι ένα project σε συνεργασία με την Plus Power και τη Hawaiian Electric – η πρώτη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα Megapacks της Tesla για να τροφοδοτήσει το σύστημα.

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Ο σχεδιασμός «κλείδωσε», πότε ξεκινά η παραγωγή

Το Megapack είναι η μεγαλύτερη λύση αποθήκευσης ενέργειας της Tesla – ένα σύστημα μπαταρίας μεγέθους κοντέινερ με χωρητικότητα έως 3 MWh. 158 Megapacks είναι καθ’ οδόν προς το Oahu της Χαβάης για να κατασκευάσουν το έργο.

Ο στόχος είναι να τεθεί σε λειτουργία το έργο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν αναμένεται να αποσυρθεί το τελευταίο εργοστάσιο άνθρακα της Χαβάης, το οποίο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την KES.

Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της συχνότητας του δικτύου – κάτι που τα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν – και αυτό στοχεύει να κάνει η KES μαζί με την απορρόφηση της περίσσειας ηλιακής ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και την εκφόρτιση το βράδυ.

Δείτε επίσης: Tesla: Απολύει τους επικεφαλής LGBTQ και διαφορετικότητας λόγω του Musk

Η Plus Power λέει επίσης ότι το Tesla Megapack θα λειτουργήσει ως σύστημα «εκκίνησης» για την εκκίνηση του ηλεκτρικού δικτύου του νησιού, εάν διακοπεί από οποιαδήποτε καταστροφή. Το αποκαλούν «Ο απόλυτος βηματοδότης για το δίκτυο».

Πηγή πληροφοριών: electrek.co