Η εταιρεία πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι Pokémon GO, η Niantic, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς δημιουργεί «το μετασύμπαν του πραγματικού κόσμου». Όπως πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν ταραχώδεις οικονομικές περιόδους, η εταιρεία αποφάσισε να απολύσει το 8% του προσωπικού της, επηρεάζοντας περίπου 85 έως 90 άτομα. Μόλις πριν από επτά μήνες, η εταιρεία συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια με αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερδιπλασιάζοντας την αποτίμησή της από το 2018.

Δείτε επίσης: Nintendo: Τερματίζεται η λειτουργία του Pokémon DP Sound Library

Σε ένα email προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος John Hanke είπε ότι η εταιρεία πρέπει να μειώσει το κόστος για να προετοιμαστεί καλύτερα για τις «οικονομικές καταιγίδες που μπορεί να είναι μπροστά». Η Niantic ακύρωσε επίσης τέσσερα επερχόμενα projects: Heavy Metal, ένα παιχνίδι Transformers που είχε ήδη εισέλθει σε beta testing. Amlet, μια συνεργασία με τη θεατρική εταιρεία πίσω από το “Sleep No More” και δύο άλλα έργα που ονομάζονται Blue Sky και Snowball. Τα παιχνίδια που ανακοινώθηκαν πρόσφατα όπως το NBA All-World και το Peridot δεν φαίνεται να επηρεάζονται.

Δείτε ακόμα: Το «Pokémon Legends Arceus» πούλησε 6,5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως σε επτά ημέρες

Ενώ το Pokémon GO φέρνει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα κάθε χρόνο, άλλα παιχνίδια όπως το πλέον ανενεργό Harry Potter: Wizards Unite δεν ήταν τόσο επιτυχημένα. Το Pikmin Bloom, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, έχει γίνει λήψη περίπου 5,6 εκατομμύρια φορές και έχει αποφέρει περίπου 6,8 εκατομμύρια δολάρια από τις δαπάνες εντός του παιχνιδιού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Sensor Tower. Συγκριτικά, το εντυπωσιακό Pokémon GO κέρδισε 500 εκατομμύρια δολάρια μόνο τους δύο πρώτους μήνες του, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα παιχνίδια για κινητά

που έχουν υπάρξει ποτέ.

Δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια τόσο μνημειώδη όσο το Pokémon GO, αλλά τα νέα παιχνίδια πιθανότατα θα πρέπει να κερδίζουν περισσότερα από απλά κλάσματα του ποσοστού των εσόδων από την πιο δημοφιλή εφαρμογή της Niantic.

Δείτε επίσης: LAPD: Αξιωματικοί απολύθηκαν γιατί κυνηγούσαν Pokémon αντί για κλέφτη

Εκτός από τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά, η Niantic κατασκευάζει το Lightship AR Developer Kit, το οποίο καθιστά εργαλεία για την ανάπτυξη παιχνιδιών AR δημόσια διαθέσιμα δωρεάν σε οποιονδήποτε έχει βασικές γνώσεις για τη μηχανή παιχνιδιών Unity. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2023, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν για την πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία ανάπτυξης AR, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν στη Niantic άλλη μια πηγή εισοδήματος.