Η Google ενημερώνει τον ενσωματωμένο password manager για Chrome και Android, καθώς προσπαθεί να τον τοποθετήσει ως εναλλακτική λύση σε αυτόνομες υπηρεσίες που προσφέρονται από το 1Password και το Bitwarden, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Το πιο σημαντικό είναι η δυνατότητα χειροκίνητης προσθήκης κωδικών πρόσβασης στην υπηρεσία. Υπήρχαν και στο παρελθόν ενδείξεις αυτής της λειτουργίας στον Chrome σε desktop, αλλά τώρα η Google λέει ότι την καθιστά διαθέσιμη σε «όλες τις πλατφόρμες».

Δείτε επίσης: Google Chrome: Δοκιμάζει ένα πείραμα για να επιταχύνει τις σελίδες

Η γιγαντιαία εταιρεία λέει επίσης ότι εργάζεται για να ενοποιήσει τη σχεδίαση του password manager μεταξύ Chrome και Android με «μια απλοποιημένη και ενοποιημένη εμπειρία διαχείρισης» και λέει ότι αυτό περιλαμβάνει μια λειτουργία που θα ομαδοποιεί αυτόματα πολλούς κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται στον ίδιο ιστότοπο. Στο Android, η Google λέει ότι μια νέα λειτουργία “Touch-to-Login” επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν τα credentials τους μέσω ενός overlay στο κάτω μέρος της οθόνης “για να κάνουν τη σύνδεση ακόμη πιο γρήγορη“.

Δείτε επίσης: Η Google διευκολύνει τον συγχρονισμό μεταξύ Android και Chromebook

Ο Chrome password manager της Google περιλαμβάνει ήδη τη δυνατότητα ελέγχου για αδύναμους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και αυτόματη συμπλήρωση

αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης σε εφαρμογές εκτός του Chrome στο iOS. Η Google λέει ότι συνεχίζει να επενδύει στον password manager της για την υποστήριξη αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως κωδικούς πρόσβασης χωρίς κωδικό πρόσβασης (η Apple σκοπεύει να φέρει την ίδια δυνατότητα στο Safari).

Δείτε επίσης: Η Google εργάζεται σε ένα νέο download UI για τον Chrome

Παρά το γεγονός ότι προσφέρει ένα σύνολο λειτουργιών που είναι όλο και πιο συγκρίσιμο με αυτόνομους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτων, η Google φαίνεται απρόθυμη να μετατρέψει τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης σε μια αυτόνομη εφαρμογή. Ωστόσο, από αυτόν τον μήνα, το 9to5Google αναφέρει ότι είναι δυνατό να τοποθετήσετε μια συντόμευση στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google απευθείας στην αρχική οθόνη σας στο Android – μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το να χρειάζεται να ψάξετε στις ρυθμίσεις του Android για να τον βρείτε.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com