Tο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ παραχώρησε στην Apple ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ονομάζεται “Τροποποίηση λειτουργικότητας ηλεκτρονικής συσκευής κατά την έκθεση σε υγρασία” που θα μπορούσε να διευκολύνει τη χρήση ενός iPhone στη βροχή. Τα περισσότερα τηλέφωνα είναι κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν σε λίγη υγρασία, αλλά τι γίνεται με την πληκτρολόγηση όταν η οθόνη είναι βρεγμένη ή όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο με βρεγμένα δάχτυλα;

Δείτε επίσης: Steve Jobs: Λαμβάνει μετά θάνατον το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας

Η Apple τώρα σχεδιάζει να προσαρμόσει την οθόνη του iPhone ώστε να είναι εύκολη η χρήση του σε συνθήκες ελαφριάς βροχής, σταθερής βροχής ή ακόμα και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κάτω από το νερό. Τα λανθασμένα πατήματα στην οθόνη που προκαλούνται από το υγρό στοιχείο θα ανιχνεύονται από την τεχνολογία που αναφέρεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και θα εξαλείφονται. Ο σχεδιασμός στην οθόνη μπορεί να αλλάξει λίγο, ώστε να βελτιωθεί η ακρίβεια στο πάτημα όταν η οθόνη είναι υγρή.

Ταυτόχρονα, η οθόνη του iPhone θα άλλαζε αυτόματα σε οθόνη ευαίσθητη στην πίεση, παρόμοια με τις τεχνολογίες Force Touch και 3D Touch της Apple που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Σε αυτή την περίπτωση, η οθόνη θα πρέπει, επίσης, να ξεχωρίζει τις πιέσεις από τα πατήματα από τα ανθρώπινα δάχτυλα, από τις πιέσεις που προκαλούνται με τις σταγόνες και τη βροχή που μπορεί να πέφτουν στην οθόνη.

Δείτε επίσης:

Οι νέοι student συνδρομητές Apple Music θα λάβουν δωρεάν Beats Flex

Επιπλέον, μια εικόνα που έχει διαρρεύσει σχετικά με την τεχνολογία που θα επιτρέπει τη χρήστη στη βροχή, δείχνει μια εφαρμογή κάμερας iPhone που προσφέρει ρυθμίσεις για λειτουργίες “στεγνή” (dry), “υγρή” (wet) και “υποβρύχια” (underwater) χρήση. Ανάλογα με τη λειτουργία, γίνονται αλλαγές στο camera UI. Για παράδειγμα, στο wet mode, ορισμένες λειτουργίες αφαιρούνται από το UI, ενώ στο underwater mode, ορισμένα controls αντικαθίστανται με πολύ μεγάλα κουμπιά. Ενεργοποιούνται ευκολότερα όταν χρησιμοποιείται το iPhone υποβρύχια, αλλά έχουν περιορισμένη λειτουργικότητα. Η οθόνη του iPhone θα δείχνει, επίσης, το τρέχον βάθος της συσκευής (κατά την υποβρύχια χρήση) προκειμένου ο χρήστης να το διατηρήσει εντός των ορίων της αντοχής της συσκευής στο νερό.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch Series 8 μπορεί να ανιχνεύει εάν έχετε πυρετό

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple λαμβάνει διάφορα διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια ενός έτους, αλλά δεν καταλήγουν όλα σε νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται αμέσως. Επομένως, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η εταιρεία ενδιαφέρεται να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία άμεσα στις συσκευές. Σίγουρα πάντως θα διευκόλυνε την πληκτρολόγηση και γενικά τη χρήση του iPhone μέσα στη βροχή.

Πηγή: www.phonearena.com