Σύμφωνα με τον αναλυτή σε ζητήματα της Apple, Ming-Chi Kuo, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει το AR/VR headset δεύτερης γενιάς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, πιθανότατα με πιο high-end διαμόρφωση και μια νέα προσιτή επιλογή.

Δείτε επίσης: Apple Lockdown Mode: Τι είναι και πώς να το ενεργοποιήσετε;

Γράφοντας στο Medium blog του, ο Kuo είπε τα εξής:

Η δεύτερη γενιά Apple AR/VR μπορεί να έχει μοντέλα υψηλών προδιαγραφών και πιο προσιτά στην τιμή, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 1ο εξάμηνο του 2025. Οι αποστολές Apple AR/MR ενδέχεται να φτάσουν τις 10 εκατομμύρια μονάδες το 2025 ή το 2026…“.

Επομένως, η δεύτερη γενιά του AR/VR headset της Apple αναμένεται να έρθει σε δύο διαφορετικά μοντέλα. Το πρώτο θα είναι μια αναβάθμιση της πρώτης γενιάς με καλύτερο hardware και το άλλο θα είναι ένα πιο προσιτό μοντέλο.

Δείτε επίσης: Οι νέοι student συνδρομητές Apple Music θα λάβουν δωρεάν Beats Flex

Ωστόσο, δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων δεύτερης γενιάς της Apple. Ίσως το λιγότερο ακριβό μοντέλο να έχει απλοποιημένο σχεδιασμό ή λιγότερο ισχυρό hardware.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη το πρώτο της AR/MR headset, αλλά σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση για να παρουσιάσει το προϊόν τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με προηγούμενη αναφορά του Ming-Chi Kuo. Το πρώτο headset

της Apple αναμένεται να είναι ένα ακριβό προϊόν, με πιθανό κόστος άνω των 3.000 $. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πολλοί πελάτες τη δυνατότητα να το αποκτήσουν.

Δείτε επίσης: Google Password Manager: Πώς να τον χρησιμοποιήσετε στο Android;

Μια νέα πιο προσιτή επιλογή θα βοηθούσε την Apple να κάνει το AR/VR headset της πιο mainstream και δημοφιλές και να αυξήσει τις συνολικές αποστολές σε 10 εκατομμύρια έως το 2025 ή το 2026, όπως προβλέπει και ο Kuo. Το να φέρει μεταγενέστερα (μετά το headset πρώτης γενιάς) ένα πιο προσιτό μοντέλο δεν αποτελεί μια νέα στρατηγική για την Apple. Το ίδιο είχε κάνει και με τα βασικά μοντέλα iPhone και iPad.

Πηγή: www.macrumors.com