Η Ford ανακοίνωσε ότι ανακαλεί ορισμένα υβριδικά οχήματα Escape, Maverick και Corsair των χρονολογιών 2020 με 2022 λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα με αναφορές του Reuters και του CNBC. Λέγεται ότι η ανάκληση αφορά περισσότερα από 100.000 οχήματα στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν όλα hybrid / plug-in hybrid (HEV / PHEV) engine.

Δείτε επίσης: Τα οχήματα της Tesla θα αποφεύγουν λακκούβες και ανώμαλους δρόμους

Ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα ή τραυματισμοί που να συνδέονται με το πρόβλημα πίσω από την τελευταία αυτή ανάκληση, όμως η Ford εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα υβριδικά οχήματα διατρέχουν κίνδυνο ανάφλεξης εξαιτίας μιας πιθανής διαρροής καυσίμου μηχανής ή ατμού καυσίμου.

Η εταιρεία θα αρχίσει να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την ανάκληση, στις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με το CNBC, η Ford έχει λάβει 23 αναφορές για το θέμα.

Δείτε επίσης: Starlink: Έρχεται Internet σε κινούμενα οχήματα, σκάφη και αεροπλάνα

H Ford ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι επεκτείνει την ανάκληση για τα Expeditions και τα Lincoln Navigators του 2021, επικαλούμενη παρόμοια ανησυχία για πυρκαγιά που συνδέεται με τη μπαταρία. Εκείνη την εποχή, η ανάκληση επηρέασε περίπου 39.000 οχήματα, αλλά τώρα η Ford λέει ότι επηρεάζονται τουλάχιστον 66.221 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 27 Ιουλίου 2020 και 31 Αυγούστου 2021. Η εταιρεία

είχε λάβει 16 αναφορές για φωτιά, ενώ έχει καταγραφεί και ένας τραυματισμός.
Η Ford ανακαλεί 100.000 υβριδικά οχήματα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Ford συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους έξω και μακριά από κατασκευές, αλλά λέει ότι μπορούν ακόμα να οδηγήσουν τα οχήματα μέχρι να διατεθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά τον Σεπτέμβριο.

Δείτε επίσης: Aptera: 22.000 κρατήσεις για το “ηλιακό ηλεκτρικό όχημα” με αυτονομία 1.000 μιλίων

Τον Ιούνιο, η Ford ανακάλεσε σχεδόν 49.000 ηλεκτρικά οχήματά Mustang Mach-E λόγω προβλημάτων ασφάλειας της μπαταρίας και έβαλε τις παραδόσεις σε αναμονή μέχρι να βρει λύση. Σύμφωνα με το InsideEV, οι αντιπρόσωποι έχουν πλέον πρόσβαση σε μια ενημέρωση λογισμικού που διορθώνει το πρόβλημα, με τη Ford να έχει ετοιμάσει ένα over-the-air update σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πηγή: www.theverge.com