Το Twitter αντεπιτίθεται με αγωγή στον Elon Musk για παράβαση υποχρεώσεων χρησιμοποιώντας εναντίον του τα δικά του tweets.

Το Twitter αντεπιτέθηκε τη Δευτέρα στον Elon Musk επειδή κατηγόρησε την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση των υποχρεώσεων της στη συμφωνία συγχώνευσής τους, λέγοντας ότι ο Musk είναι αυτός που παραβιάζει τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιχειρώντας να την απορρίψει.

Το Twitter απάντησε στην απόφαση του δισεκατομμυριούχου Elon Musk να αποσυρθεί από την προτεινόμενη εξαγορά της εταιρείας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με μήνυση 62 σελίδων.

Σε αυτό, ο φορέας κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζεται ότι ο Musk παραβίασε ουσιαστικά την αρχική συμφωνία και εμφανίζει άμεσα παραδείγματα που το έκανε με τη μορφή των δικών του tweets.

Το Twitter θέλει μια αστραπιαία δίκη για να επιλύσει τον ισχυρισμό του ότι ο Musk ακύρωσε άδικα την προτεινόμενη εξαγορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δικηγόροι της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο λένε ότι χρειάζονται μόνο τέσσερις ημέρες στο Δικαστήριο του Ντελαγουερ για να αποδείξουν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα πρέπει να αναγκαστεί να τηρήσει τη συμφωνία του και να πληρώσει 54,20 δολάρια ανά μετοχή για το Twitter. Η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει την υπόθεση χωρίς ένορκους στις 19 Σεπτεμβρίου.

Σε αντίθεση με ορισμένες Πολιτείες όπου μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να εκδικαστεί μια υπόθεση, το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ κινείται γενικά πιο γρήγορα. Οι αρχιδικαστές- εμπειρογνώμονες του επιχειρηματικού δικαίου είναι γνωστοί για το ότι μπορούν να αναλύουν τα νομικά πλέγματα των περίπλοκων διαφορών συγχωνεύσεων και εξαγορών πιο γρήγορα και διεξοδικά από άλλα δικαστήρια των ΗΠΑ. Ακόμη και πολύπλοκες επιχειρηματικές υποθέσεις συχνά συζητούνται ενώπιον ενός δικαστή εντός έξι ή επτά μηνών από την κατάθεσή τους.

Το κοστούμι του Twitter αναφέρει όχι λιγότερα απο 13 tweets του Musk για να παρουσιάσει το μέγεθος της αγάπης του δισεκατομμυριούχου με την υπηρεσία, η οποία ξεκίνησε με το λογοπαίγνιο του “love me tender” πριν από την προσφορά του τον Απρίλιο.

Αργότερα ανατέθηκε στον Elon Musk να δημοσιεύει emoji με κακία ως απάντηση στην εξήγηση του Διευθύνοντας Σύμβουλου του Twitter, Parag Agrwal, για το πώς η εταιρεία εκτιμά τον αριθμό των λογαριασμών bot στην πλατφόρμα