Η εφαρμογή Google Authenticator είναι ένα απαραίτητο εργαλείο ασφαλείας για πολλούς ανθρώπους, παρόλο που αυτήν τη στιγμή στην αγορά υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Google εισήγαγε τη λειτουργία “Click to reveal PIN”, η οποία κρύβει όλους τους κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων από την προβολή, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκαλύπτουν μόνο τους κωδικούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Φαινόταν σαν μια αρκετά περιττή προσθήκη, λαμβάνοντας υπόψη ότι ούτως ή άλλως οι κωδικοί 2FA αλλάζουν κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αλλά η Google προφανώς δεν το βλέπει έτσι, καθώς η λειτουργία εξαφανίστηκε από την εφαρμογή Authenticator μετά από μια ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Οι νέοι προτιμούν TikTok και Instagram για τις αναζητήσεις τους αντί για Google Search και Maps

Η έκδοση 5.20R4 του Google Authenticator καταργεί τη λειτουργία “Click to reveal PIN”, ώστε να βλέπετε αμέσως κάθε κωδικό ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε αυτήν τη λίστα μόλις ανοίξετε την εφαρμογή.

Δείτε επίσης: Η Google θα επιβραδύνει τις προσλήψεις για το υπόλοιπο αυτού του έτους

Το “Click to reveal PIN” ήταν πιθανώς η προσπάθεια της Google να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθιστώντας ελαφρώς πιο δύσκολο για όσους βρίσκονται κοντά σας να κοιτάξουν την οθόνη

του τηλεφώνου σας και να δουν αυτό τον κωδικό. Και πάλι, οι κωδικοί αλλάζουν ήδη κάθε 30 δευτερόλεπτα, επομένως δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό μέτρο κατέληξε να είναι. Ένα ακούσιο πλεονέκτημα αυτής της δυνατότητας ήταν το πώς σας βοήθησε να εστιάσετε δείχνοντας μόνο τον κωδικό που θέλετε.

Αυτή η ενημέρωση δεν έφτασε ποτέ στην εφαρμογή iOS, η οποία μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε ταυτοποίηση Face/Touch ID πριν εμφανίσετε τους κωδικούς και θα ήταν μια καλή επιλογή για Android για περιπτώσεις χρήσης κοινόχρηστων συσκευών.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Νέα λειτουργία μειώνει τη χρήση της CPU

Εν τω μεταξύ, η Google ενημέρωσε τις σημειώσεις έκδοσης του Play Store του Authenticator για να πει ότι “πρόσθεσε κρυπτογράφηση συσκευής στην αποθήκευση μυστικών values”. Δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στην εφαρμογή και αυτή η τελευταία έκδοση του Google Authenticator κυκλοφόρησε ευρέως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή πληροφοριών: 9to5google.com