Η Microsoft διερευνά μια συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας, που επηρεάζει τις υπηρεσίες Microsoft 365, μετά από αναφορές των πελατών σχετικά με προβλήματα κατά την προσπάθεια σύνδεσης, πρόσβασης και λήψης email στην πύλη outlook.com και μέσω του Exchange Online.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το ransomware Holy Ghost σχετίζεται με βορειοκορεάτες hackers

Διερευνούμε ένα πρόβλημα με τους χρήστες που δεν έχουν πρόσβαση ή αντιμετωπίζουν υποβαθμισμένη λειτουργικότητα όταν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες Exchange Online και http://outlook.com“, ανέφερε η Microsoft σε ένα tweet μέσω του επίσημου λογαριασμού Twitter της.

Ενημέρωσε επίσης τους διαχειριστές ότι μπορούσαν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας στο κέντρο διαχείρισης στα EX401976 και OL401977.

Υποπτευόμαστε ότι μπορεί να υπάρξουν απροσδόκητες πτώσεις δικτύου που συμβάλλουν στην υποβαθμισμένη εμπειρία και εξετάζουμε τα διαγνωστικά αρχεία καταγραφής για να καταλάβουμε γιατί“, πρόσθεσε η εταιρεία.

Αν και η Microsoft δεν αποκάλυψε το μέγεθος της διακοπής λειτουργίας, χιλιάδες αναφορές έχουν υποβληθεί τις τελευταίες 24 ώρες στο DownDetector από χρήστες του Outlook και του Exchange Online, που είτε δεν μπόρεσαν να συνδεθούν είτε αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την προσπάθειά τους να συνδεθούν ή να στείλουν email.

Δείτε ακόμα: Microsoft: Exploit μεγέθους tweet για σφάλμα στο sandbox macOS

Η Microsoft αναγνώρισε επίσης ότι οι πελάτες του Microsoft 365 ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στην πύλη ιστού outlook.com ή σε ορισμένες από τις λειτουργίες

της σε μια ενημέρωση στη σελίδα κατάστασης υγείας της υπηρεσίας.

Οι χρήστες ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες ή δυνατότητες του outlook.com. Εξετάζουμε τις διαγνωστικές πληροφορίες και τα δεδομένα υποθέσεων υποστήριξης για να κατανοήσουμε την αιτία και να δημιουργήσουμε μια λύση“, εξήγησε η Microsoft.

Διερευνούμε ένα πιθανό ζήτημα και ελέγχουμε για επιπτώσεις στον οργανισμό σας. Θα ενημερώσουμε εντός 30 λεπτών.

Τον Ιούνιο, μια άλλη διακοπή λειτουργίας του Microsoft 365 επηρέασε πελάτες σε όλο τον κόσμο που προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Microsoft Teams και στο Exchange Online.

Δείτε επίσης: Phishing επιθέσεις καταφέρνουν να παρακάμψουν το Microsoft Office MFA!

Η εταιρεία αντιμετώπισε το ζήτημα δρομολογώντας την κυκλοφορία σε μια εναλλακτική, υγιή, υποδομή διαχείρισης κυκλοφορίας και μέσω στοχευμένων επανεκκινήσεων υποδομής για την αποκατάσταση της πρόσβασης και της λειτουργικότητας της υπηρεσίας.

Η Microsoft λέει ότι έχει διορθώσει πλέον το πρόβλημα που προκάλεσε αυτή τη διακοπή λειτουργίας.