Το Netflix κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία και αυτή τη στιγμή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες TV streaming. Εξελίχθηκε και προσπάθησε να προσαρμοστεί στους μεταβαλλόμενους καιρούς — μέσω διαφορετικών στρατηγικών και προσφορών. Αυτό που ξεκίνησε ως πλατφόρμα ενοικίασης DVD έχει τώρα τον δικό του κατάλογο πρωτότυπου περιεχομένου, τον οποίο προσφέρει ψηφιακά. Πρόσφατα, ωστόσο, το Netflix άρχισε να χάνει συνδρομητές για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες — όπως οι θεατές που χάνουν το ενδιαφέρον τους για το περιεχόμενο που παράγει, οι ανταγωνιστές που λανσάρουν τις δικές τους ανταγωνιστικές υπηρεσίες κ.λπ. Το Netflix φαίνεται πως πιστεύει ότι και η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης ευθύνεται για αυτή τη μείωση του αριθμού των συνδρομητών. Από τότε, έχει αναπτύξει νέες στρατηγικές για την καταπολέμηση αυτού του γεγονότος.

Δείτε επίσης: Το Netflix καταρρέει μετά την κυκλοφορία του Stranger Things 4 Volume 2

Στην τελευταία του προσπάθεια να αυξήσει τη ροή εσόδων του, το Netflix θα αρχίσει να χρεώνει επιπλέον κάποιους επιλεγμένους χρήστες για την κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασής τους. Από τον επόμενο μήνα, οι συνδρομητές στην Αργεντινή, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα θα πρέπει να πληρώνουν επιπλέον 2,99 δολάρια το μήνα για να μοιραστούν τον λογαριασμό τους με ένα επιπλέον άτομο – το χαρακτηριστικό ονομάζεται “add a home”. Ο αριθμός των “add a home” που μπορεί να προσθέσει ένας χρήστης στον λογαριασμό

του ποικίλλει — ανάλογα με το πρόγραμμα για το οποίο πληρώνει.

Τα μέλη σε ένα βασικό πρόγραμμα Netflix μπορούν να προσθέσουν ένα “add a home”, οι τυπικοί χρήστες μπορούν να προσθέσουν έως δύο και οι χρήστες Premium μπορούν να προσθέσουν έως και τρία “add a home”. Οι χρήστες σε αυτές τις περιοχές θα έχουν την επιλογή να ελέγχουν από ποιον χρησιμοποιείται ο λογαριασμός τους και να αφαιρούν τα σπίτια από τη σελίδα των ρυθμίσεων του λογαριασμού τους.

Δείτε επίσης: Το Netflix απολύει 300 υπαλλήλους-Συνεχίζονται οι περικοπές προσωπικού

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Netflix, ESPN και NBCUniversal θέλουν τα δικαιώματα της Formula 1

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η εταιρεία δοκίμασε μια δυνατότητα προσθήκης ενός επιπλέον μέλους επί πληρωμή στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού. Αυτή η προσθήκη είναι αρκετά παρόμοια – καθώς ωθεί τους χρήστες να πληρώνουν περισσότερα όταν μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους με φίλους. Όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το έξτρα ποσό για την κοινή χρήση μπορούν απλώς να ζητήσουν από τους φίλους τους να μετεγκατασταθούν σε ανεξάρτητους, επί πληρωμή λογαριασμούς. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας ή θα χάσει ακόμη περισσότερους χρήστες.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com