Τα έξυπνα ρολόγια Wear OS που βασίζονται στο Snapdragon συνήθως δεν συμβαδίζουν με τους ανταγωνιστές της Apple και της Samsung. Ωστόσο, η Qualcomm φαίνεται να έχει λάβει υπόψη της ορισμένες από αυτές τις επικρίσεις, καθώς παρουσιάζει τα τσιπ Snapdragon W5 Gen 1 και W5+ Gen 1 που όχι μόνο υπόσχονται τις απαραίτητες βελτιώσεις στην ταχύτητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά ενδέχεται να επεκτείνουν το γκάμα φορητών συσκευών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2: Θα λανσαριστεί στο Q4 2022;

Το Snapdragon W5+ της Qualcomm θα βελτιώσει τα ρολόγια Wear OS

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, το Snapdragon W5+ Gen 1, κάνει το άλμα από ένα σύστημα-on-chip 12 νανομέτρων στο 4100+ (ήδη κάπως ξεπερασμένο από το 2020) σε έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό 4nm με πολύ νεότερα γραφικά Adreno 702 και υποστήριξη για μνήμη 2.133 MHz, αν και με τη γνωστή τετραπύρηνη αρχιτεκτονική ARM Cortex-A53. Ο νέος συν-επεξεργαστής W1 AON, εν τω μεταξύ, έχει μετακινηθεί από τα 28nm στα 22nm, χρησιμοποιεί τη νεότερη αρχιτεκτονική Cortex-M55 και περιλαμβάνει τη λειτουργία Bluetooth που προηγουμένως προοριζόταν για πιο απαιτητικό κύριο SoC. Υπάρχουν επίσης “islands” χαμηλής κατανάλωσης στο κύριο τσιπ που επιτρέπουν στον ήχο, την πλοήγηση και το WiFi να εκτελούνται χωρίς αφύπνιση άλλων components, ενώ οι νέες καταστάσεις Deep Sleep και Hibernate στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στον συνεπεξεργαστή όταν οι εργασίες απαιτούν μόνο το ελάχιστο computing power.

Δείτε επίσης: Η Qualcomm ξέχασε να ενημερώσει το smartphone $1,500 για Snapdragon Insiders

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Qualcomm, είναι διπλάσια απόδοση με 50 τοις εκατό μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε τυπική χρήση. Μπορείτε να περιμένετε περισσότερες χρήσεις του 3D στο ρολόι σας. Οι εργασίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η αναγνώριση εικόνας σε πραγματικό χρόνο και οι φωνητικοί βοηθοί

, θα πρέπει να ενισχυθούν. Και επειδή η σειρά W5 έχει έως και 35 τοις εκατό μικρότερο αποτύπωμα, θα πρέπει να επιτρέπει πιο λεπτά, μικρότερα ρολόγια.

Το κανονικό Snapdragon W5 Gen 1 είναι βασικά ένα W5+ χωρίς τον συν-επεξεργαστή. Ενώ το W5+ απευθύνεται κυρίως σε έξυπνα ρολόγια Wear OS, το W5 απευθύνεται περισσότερο σε παιδικά ρολόγια, ιατρικές συσκευές και άλλες φθαρμένες συσκευές που μπορεί να μην είναι τόσο απαιτητικές. Σε μια συνομιλία με το Engadget, ο επικεφαλής Smart Wearables της Qualcomm Pankaj Kedia είπε ότι είδε τη σειρά W5 να ανοίγει μια «σειρά νέων ευκαιριών» για να προσεγγίσει brands και κατηγορίες συσκευών που προηγουμένως ήταν εκτός ορίων.

Δείτε επίσης: Τα νέα ThinkPads της Lenovo θα διαθέτουν επεξεργαστές Snapdragon & οθόνες 165 Hz

Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ για τα πρώτα προϊόντα που βασίζονται στην πλατφόρμα. Η Oppo θα κυκλοφορήσει ένα ρολόι Snapdragon W5 Gen 1 εντός των επόμενων 30 ημερών, ενώ η Mobvoi ετοιμάζει ένα smartwatch W5+ Gen 1 για το φθινόπωρο. Υπάρχουν 25 ακόμη σχέδια ήδη στο δρόμο, είπε η Qualcomm. Αν και η εταιρεία δεν κατονόμασε κανέναν από αυτούς τους άλλους πελάτες, δεν θα ήταν περίεργο αν ορισμένοι από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές ρολογιών Wear OS υιοθετήσουν την τεχνολογία τους επόμενους μήνες.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com