Το Perseverance rover της NASA απαθανάτισε μια ασυνήθιστη εικόνα από κάτι που βρίσκεται στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη: μια δέσμη από σπάγκο.

Δείτε επίσης: James Webb Telescope: Δείτε όλες τις εικόνες που δημοσίευσε η NASA!

Η μπροστινή αριστερή κάμερα αποφυγής κινδύνου του rover τράβηξε μια φωτογραφία του ανοιχτόχρωμου αντικειμένου στις 12 Ιουλίου, το οποίο κάποιοι παρομοίασαν με σπαγγέτι.

Αξιωματούχοι της διαστημικής υπηρεσίας επιβεβαίωσαν ότι πιστεύουν ότι το αντικείμενο είναι μια χορδή που έπεσε από την προσγείωση του Perseverance.

Η χορδή θα μπορούσε να είναι από το rover στο στάδιο καθόδου του, από ένα εξάρτημα παρόμοιο με ένα τζετ που λειτουργεί με πυραύλους που χρησιμοποιείται για να κατεβάσει με ασφάλεια το rover στην επιφάνεια του πλανήτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αποστολής Perseverance στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Το Perseverance δεν είχε προηγουμένως βρεθεί στην περιοχή όπου βρέθηκε η χορδή, επομένως είναι πιθανό ο άνεμος να την μετέφερε εκεί, είπε ο εκπρόσωπος.

Δείτε ακόμα: Η NASA έχασε επαφή με το σκάφος Capstone που κατευθύνεται στη Σελήνη

Επί του παρόντος, εξερευνώντας ένα αρχαίο δέλτα που ονομάζεται Κρατήρας Jezero, το rover αναζητά σημάδια μικροσκοπικής ζωής που μπορεί να υπήρχε στον Άρη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, είπε ο εκπρόσωπος.

Αυτός ο κρατήρας είναι όπου προσγειώθηκε αρχικά το Perseverance στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

Όταν το Perseverance επισκέφτηκε ξανά τη θέση της χορδής τέσσερις ημέρες αργότερα, το αντικείμενο είχε εξαφανιστεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το rover πέφτει πάνω σε κομμάτια υλικού που έχουν απομείνει από την κάθοδό του στον Άρη.

Οι κάμερες του Perseverance τράβηξαν μια φωτογραφία ενός θραύσματος γυαλιστερού φύλλου στα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό του rover.

Δείτε επίσης: Ο δορυφόρος της NASA βγήκε από την τροχιά της Γης και πάει στη Σελήνη

Η ομάδα πίστευε ότι ήταν μέρος της θερμικής κουβέρτας του rover, ένα λεπτό υλικό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, το οποίο μπορεί να είχε πέσει κατά τη διάρκεια του σταδίου καθόδου.

Η ομάδα του rover στη NASA ερευνά περισσότερα για το νέο κομμάτι συντριμμιών και σχεδιάζει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα αυτή την εβδομάδα.