Η Discord και η Microsoft φέρνουν τα voice calls Discord στο Xbox. Η δυνατότητα, που τώρα είναι διαθέσιμη στους Xbox Insiders και σύντομα θα έρθει και στους υπόλοιπους, επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με τις φωνητικές συνομιλίες Discord από το Xbox τους, διευκολύνοντας όλα τα είδη παιχνιδιών σε πολλές πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Το Xbox έρχεται στις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung

Η διαδικασία σύνδεσης των Xbοx και Discord λογαριασμών σας και η εκκίνηση του voice chat λειτουργεί με τον παρακάτω τρόπο. Πρώτα, πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Xbox για κινητά, καθώς θα χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να μεταφέρετε Discοrd calls σε ένα Xbox. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε τον Xbοx λογαριασμό σας στο Discord. Εάν τα έχετε συνδέσει στο παρελθόν, οι οδηγίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να το κάνετε ξανά για να αποδεχτείτε τις νέες φωνητικές άδειες.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Αποκτά ένα νέο tab page αφιερωμένο στο Xbox gaming

Μόλις γίνει αυτό, όποτε θέλετε να μιλήσετε με τους φίλους του Discord στο Xbοx, μπορείτε να ξεκινήσετε μια κλήση στο Discord, να πατήσετε το κουμπί “transfer to Xbox”, να επιλέξετε μια κονσόλα Xbox στην εφαρμογή Xbox για κινητά και έχει τελειώσει με τις ρυθμίσεις. Θα μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε μια μεταφορά από το Discord στον υπολογιστή ή στον ιστό και θα εμφανιστεί ένα QR code που θα ανοίγει την εφαρμογή Xbox για κινητά.

Δείτε επίσης: Xbox Games with Gold: Τον Ιούνιο προσφέρει τα Super Meat Boy, Aven Colony και πολλά άλλα

Οι χρήστες του Xbox θα δουν ακόμη και μια προτροπή “Try Discord voice on Xbox” μέσα στην ενότητα “parties and chats” του πίνακα ελέγχου του Xbox. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα QR code για τα mobile apps Discord και Xbox για σύνδεση και ρύθμιση της αμφίδρομης σύνδεσης μεταξύ ενός λογαριασμού Discord και ενός Xbox.

Το Discord voice chat στο Xbox ουσιαστικά λειτουργεί μεταφέροντας φωνητικές συνομιλίες από το Discοrd σε Xbox και υποστηρίζεται τόσο στις κονσόλες Xbox One όσο και σε κονσόλες Xbox Series S / X. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συμμετάσχετε απευθείας στα Discord calls από ένα Xbox και δεν υπάρχει αποκλειστική εφαρμογή Discord στην κονσόλα. Αντίθετα, χρησιμοποιείτε πάντα την εφαρμογή για κινητά για να πραγματοποιείτε κλήσεις και ενσωματώνονται σε ένα interface παρόμοιο με το Xbox Party.

Η Microsoft και το Discord θα ξεκινήσουν να παρουσιάζουν αυτήν τη νέα ενσωμάτωση σε επιλεγμένους Xbox Insiders σήμερα και θα επεκταθούν σε περισσότερους δοκιμαστές τις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς όλοι οι κάτοχοι Xbox θα λάβουν υποστήριξη φωνητικής συνομιλίας Discord, αλλά η Microsoft συνήθως δοκιμάζει τις νέες λειτουργίες του Xbox για μερικές εβδομάδες ή μήνες πριν τις διαθέσει ευρύτερα.

Ακόμη περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα για την ενσωμάτωση Discord που υποσχέθηκε η Sony για το PlayStation. Η Sony συνεργάστηκε με την Discord πέρυσι και επένδυσε και ένα απροσδιόριστο χρηματικό ποσό στη Discord. Η μόνη ενσωμάτωση Discord και PlayStation που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής επέτρεψε στους χρήστες Discord και PlayStation Network να συνδέσουν απλώς τους λογαριασμούς τους, αλλά πολλοί ήλπιζαν να δουν πολύ βαθύτερη ενοποίηση ή μια εφαρμογή Discord αφού η Sony υποσχέθηκε να «φέρει πιο κοντά τις εμπειρίες Discord και PlayStation σε κονσόλα και κινητό.”

Πηγή πληροφοριών: theverge.com