Η νέα εφαρμογή Google Wallet είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Άτομα σε 39 χώρες άρχισαν να τη βλέπουν διαθέσιμη στα τηλέφωνά τους τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Google: Πιο ασφαλές απόρρητο Android με υποστήριξη DNS-over-HTTP/3

Η επίσημη κυκλοφορία του Google Wallet είναι το πιο πρόσφατο βήμα στη μακρά ιστορία των παραλλαγών εφαρμογών πληρωμών της Google. Η εταιρεία συνδύασε το Google Wallet και το Android Pay το 2018 για να δημιουργήσει το Google Pay, μια ενιαία εφαρμογή που περιλάμβανε tap-to-pay, εισιτήρια και προγράμματα αφοσίωσης κάτω από μια ομπρέλα που λειτουργούσε σε Android και Google Chrome. Το 2020, το Google Pay έλαβε μια μεγάλη ανανέωση εφαρμογής για να προσελκύσει πληρωμές, προσφορές και άλλες υπηρεσίες peer-to-peer.

Δείτε επίσης: Google αποτελέσματα αναζήτησης: Διαφήμιση του YouTube οδηγεί σε απάτη

Τώρα η Google ανακοίνωσε την επιστροφή του Wallet στην εκδήλωση Google I/O τον Μάιο, χωρίζοντας ξανά τα πράγματα για να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό σπίτι για κάρτες πληρωμών, αεροπορικά εισιτήρια

, κρατικές ταυτότητες, πιστοποιητικά εμβολιασμού, ακόμη και κλειδιά αυτοκινήτου.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να πληρώνουν σε προμηθευτές όπου το Google Pay είναι αποδεκτό.

Το Goοgle Wallet είναι διαθέσιμο για λήψη από το Google Play Store. Οι χρήστες πρέπει να διαθέτουν Android 5.2 ή μεταγενέστερη έκδοση και να διαθέτουν Google account και έγκυρο αριθμό τηλεφώνου στις ΗΠΑ. Από εκεί, θα πρέπει να μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε διαφορετικές κάρτες στο Google Wallet σας. Εάν έχετε ήδη μια κάρτα συνδεδεμένη στο Google Play Store ή στο YouTube, η κάρτα σας θα πρέπει να φορτωθεί.

Δείτε επίσης: Η Google διακόπτει τις προσλήψεις για δύο εβδομάδες

Πηγή πληροφοριών: theverge.com