Δεν χρειάζεστε πλέον ένα συγκεκριμένο φύλλο εργασίας στο υπολογιστικό φύλλο σας; Εάν ναι, το Microsoft Excel προσφέρει δύο εύκολους τρόπους για να διαγράψετε φύλλα από το βιβλίο εργασίας σας. Θα σας δείξουμε πώς να τα χρησιμοποιείτε, καθώς και τι να κάνετε εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε τα φύλλα σας.

Όταν διαγράφετε ένα φύλλο, να έχετε κατά νου ότι το φύλλο σας θα φύγει για πάντα. Δεν μπορείτε να το ανακτήσετε αφού καταργηθεί από το Excel.

Καταργήστε ένα φύλλο εργασίας του Excel χρησιμοποιώντας το μενού δεξί κλικ

Για να διαγράψετε γρήγορα ένα φύλλο εργασίας από το βιβλίο εργασίας σας, χρησιμοποιήστε μια επιλογή στο μενού δεξί κλικ του Excel.

Ξεκινήστε εκκινώντας το υπολογιστικό φύλλο σας με το Microsoft Excel. Στη συνέχεια, στο κάτω μέρος του βιβλίου εργασίας σας, βρείτε το φύλλο που θέλετε να διαγράψετε.

Κάντε δεξί κλικ στο φύλλο εργασίας για διαγραφή και από το μενού που ανοίγει, επιλέξτε «Διαγραφή».

Εάν το επιλεγμένο φύλλο σας δεν έχει δεδομένα, το Excel θα το διαγράψει αμέσως.

Ωστόσο, εάν το φύλλο σας περιέχει δεδομένα, θα δείτε ένα μήνυμα. Για να συνεχίσετε με τη διαγραφή, στη συνέχεια, σε αυτήν την ερώτηση, κάντε κλικ στο «Διαγραφή».

Και αυτό είναι. Το φύλλο εργασίας που επιλέξατε έχει πλέον εξαφανιστεί από το βιβλίο εργασίας του Excel.

Απαλλαγείτε από ένα φύλλο εργασίας του Excel από το Ribbon Menu

Ο άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε φύλλα εργασίας από ένα βιβλίο εργασίας είναι να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή στην κορδέλα του Excel.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, πρώτα ανοίξτε το υπολογιστικό φύλλο σας με το Microsoft Excel. Στο κάτω μέρος του υπολογιστικού φύλλου, κάντε κλικ στο φύλλο για διαγραφή.

Ενώ το φύλλο εργασίας σας είναι ανοιχτό, στην κορδέλα του Excel στο επάνω μέρος, επιλέξτε την καρτέλα “Αρχική σελίδα”. Στη συνέχεια, από την ενότητα “Κελιά”, επιλέξτε το εικονίδιο με το κάτω βέλος δίπλα στο “Διαγραφή” και κάντε κλικ στο “Διαγραφή φύλλου”.

Εάν το φύλλο σας δεν περιέχει δεδομένα, θα αφαιρεθεί αμέσως. Εάν το φύλλο σας έχει δεδομένα, θα λάβετε ένα μήνυμα. Κάντε κλικ στο “Διαγραφή” στο μήνυμα για να αφαιρέσετε το φύλλο.

Και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα φύλλα από το βιβλίο εργασίας σας.

Τι γίνεται αν η “Διαγραφή” είναι γκρι για το φύλλο εργασίας σας;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι η επιλογή “Διαγραφή” ή “Διαγραφή φύλλου” είναι γκριζαρισμένη (που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτήν). Αυτό συμβαίνει όταν το βιβλίο εργασίας του Excel προστατεύεται.

Για να διαγράψετε φύλλα σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να ξεκλειδώσετε το βιβλίο εργασίας σας. Εάν το βιβλίο εργασίας σας προστατεύτηκε με κωδικό πρόσβασης, θα χρειαστείτε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης για να το ξεκλειδώσετε.

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε ένα βιβλίο εργασίας μεταβαίνοντας στην καρτέλα “Επισκόπηση” του Excel και κάνοντας κλικ στην “Προστασία βιβλίου εργασίας”. Εάν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήθηκε για την προστασία του βιβλίου εργασίας.

Αφού το κάνετε αυτό, ακολουθήστε μία από τις παραπάνω μεθόδους για να διαγράψετε ένα φύλλο εργασίας από το βιβλίο εργασίας σας.

Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διατηρείτε τα βιβλία εργασίας του Excel ακατάστατα, αφαιρώντας τα αχρησιμοποίητα φύλλα από αυτά.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com