Πραγματοποιώντας scroll στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών Xbox, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε ποια παιχνίδια μπορείτε πραγματικά να παίξετε αυτήν τη στιγμή — ίσως κατεβάσατε κάτι από το Game Pass, αλλά δεν είναι πλέον στην υπηρεσία. Η Microsoft δοκιμάζει επί του παρόντος μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, με badges που θα σας προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι, σύμφωνα με την engineering lead του Xbox Eden Marie.

Δείτε επίσης: Xbox Series X/S update: Θα επιταχύνει τον χρόνο εκκίνησης

Σε ένα thread στο Twitter, η Marie εξηγεί ότι η δυνατότητα προσθέτει δύο badges στις οθόνες όπου βλέπετε παιχνίδια, όπως η αρχική οθόνη ή η βιβλιοθήκη παιχνιδιών. Εάν δεν μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι λόγω προβλημάτων αδειοδότησης — ας πούμε, αφαιρέθηκε από το Game Pass ή δεν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό Xbox Live που σχετίζεται με το παιχνίδι — θα δείτε ένα θαυμαστικό στη μικρογραφία του. Εάν πρέπει να τοποθετήσετε έναν δίσκο πριν παίξετε ένα παιχνίδι, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο με έναν διαγραμμένο δίσκο. Επί του παρόντος, η δοκιμή είναι για άτομα στις ομάδες Xbox Alpha & Alpha Skip-Ahead Insider, οι οποίες σύμφωνα με τη Microsoft είναι συνήθως “invite-only.”

Φαίνεται σαν ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, που σας ενημερώνει με μια ματιά ποια παιχνίδια στη βιβλιοθήκη σας μπορείτε πραγματικά να παίξετε, βοηθώντας σας να αποφύγετε την κατάσταση όπου βλέπετε ένα παιχνίδι στη βιβλιοθήκη σας και ενθουσιάζεστε να το παίξετε, μόνο για να λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος.

Δείτε επίσης: Το voice chat του Discord έρχεται στο Xbox

Όταν ρωτήθηκε εάν η δοκιμή θα έκανε αυτά τα μηνύματα σφάλματος πιο ξεκάθαρα ή αν το σύστημα θα ανταποκρινόταν σε κάτι σαν διακοπή του Xbox Live που καθιστά προσωρινά αδύνατη την κυκλοφορία των παιχνιδιών, η Marie είπε ότι η ομάδα «θα συνεχίσει να προσπαθεί να βελτιώσει τα μηνύματα σφάλματος που εμφανίζονται όταν ένα παιχνίδι αποτυγχάνει να ξεκινήσει για να είναι πιο συγκεκριμένο και σαφές». Συνέχισε, λέγοντας ότι «μερικοί νέοι τύποι σφαλμάτων περιλαμβάνονται σε αυτήν τη δοκιμή, αλλά άλλοι θα απαιτήσουν περισσότερη δουλειά στις επερχόμενες εκδόσεις».

Δείτε επίσης: Το Xbox έρχεται στις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung

Το τι σημαίνει «κάτοχος ενός παιχνιδιού» έχει γίνει λίγο πιο περίπλοκο τα τελευταία χρόνια, επομένως είναι ωραίο που οι κατασκευαστές κονσολών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια από τη σύγχυση που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες. Αν και θα ήταν ωραίο να βλέπετε πράγματα όπως κουμπιά που σας επιτρέπουν να αφαιρείτε εύκολα περιεχόμενο που δεν μπορείτε πλέον να αναπαράγετε από τη βιβλιοθήκη σας, όπως ανέφερε ένας σχολιαστής, η Marie είπε σε ένα επόμενο tweet ότι θα υπάρξουν άλλες βελτιώσεις στο μέλλον και ότι τα εικονίδια που δοκιμάζονται είναι ένα «απαραίτητο πρώτο βήμα».

Πηγή πληροφοριών: theverge.com