Το Bitcoin υποχωρεί αφού έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Ιουνίου το Σάββατο εν μέσω αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της αγοράς.

Το μεγαλύτερο crypto υποχώρησε έως και 2,4% στα 23.247 δολάρια τη Δευτέρα, αφού έφτασε τα 24.658 δολάρια το Σάββατο, το υψηλότερο από τις 13 Ιουνίου. Η άνοδος του κατά 27% τον Ιούλιο, τον έκανε τον καλύτερο μήνα από τον Οκτώβριο. Το Ether υποχώρησε επίσης αφού σημείωσε το μεγάλο άλμα των 70% τον περασμένο μήνα, τον καλύτερο μήνα από τον Ιανουάριο του 2021.

«!– /wp:paragraph –>

Bitcoin: Υποχωρεί ξαφνικά μετά από τον καλύτερο μήνα της χρονιάς

Δείτε επίσης: Google και Apple υπό έρευνα για scam crypto apps στα καταστήματα εφαρμογών

Ωστόσο, «κλίνει προς την επανάληψη της ανθεκτικότητας του Ιουλίου έναντι της συνθηκολόγησης του Ιουνίου» αφού το «Bitcoin απορρόφησε το macro punch της περασμένης εβδομάδας» της αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Το Bitcoin είχε πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια

στα τέλη Ιουνίου και Ιουλίου εν μέσω ανησυχιών για αυξήσεις επιτοκίων και πληθωρισμό, καθώς και εσωτερικά προβλήματα στα crypto, όπως η κατάρρευση του οικολογικού συστήματος Terra/Luna και του hedge fund του Three Arrows Capital.
Bitcoin: Υποχωρεί ξαφνικά μετά από τον καλύτερο μήνα της χρονιάς

Δείτε επίσης: Πρώην manager της Coinbase κατηγορείται στην πρώτη δικαστική υπόθεση crypto

Είναι ακόμα πολύ μακριά για να φτάσει στο υψηλό ρεκόρ γύρω στα 69.000 δολάρια του Νοεμβρίου, αλλά έχει αρχίσει να δείχνει κάποια δύναμη ενόψει των προκλητικών οικονομικών δεικτών και της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής.

«Οι κακές μέρες του crypto μπορεί να έχουν τελειώσει και αυτό είναι που χρειάζεται για να επιτραπούν οι ροές πίσω στον χώρο», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda, σε ένα σημείωμα την Παρασκευή.

Πηγή: bloomberg.com