Το Spotify διαχωρίζει πλήρως τα κουμπιά play και shuffle — αλλά μόνο για τους συνδρομητές Premium. Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αρχίζει να κυκλοφορεί μεμονωμένα κουμπιά για τις δύο λειτουργίες, τα οποία θα αντικαταστήσουν το συνδυασμένο κουμπί play/shuffle που βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή των λιστών αναπαραγωγής και των σελίδων καλλιτεχνών. Η αλλαγή αναμένεται να πλήξει συσκευές Android και iOS «τις επόμενες εβδομάδες».

Δείτε επίσης: Spotify: Πώς να επαναφέρετε διαγραμμένες λίστες αναπαραγωγής (playlists);

“Αυτή η νέα αλλαγή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τη λειτουργία που προτιμάτε στην κορυφή των playlist και των άλμπουμ και να τα ακούσετε όπως θέλετε”, έγραψε το Spotify στο blog του. “Είτε αγαπάτε τη χαρά του απροσδόκητου με τη λειτουργία Shuffle, είτε προτιμάτε να ακούτε μελωδίες με τη σειρά πατώντας απλά το Play, το Spotify είναι εδώ για εσάς.”

Η τάση του Spotify για ανακάτεμα κομματιών έχει, κατά καιρούς, προκαλέσει την απογοήτευση των καλλιτεχνών που θέλουν τα άλμπουμ τους να ακούγονται με την αρχική σειρά. «Δεν δημιουργούμε άλμπουμ με τόση προσοχή και σκέψη στη λίστα κομματιών μας χωρίς λόγο», έγραψε η Adele πέρυσι. Αυτό οδήγησε

το Spotify να εμφανίζει το τυπικό κουμπί αναπαραγωγής από προεπιλογή στις σελίδες άλμπουμ αντί για το συνδυασμό play/shuffle. Τώρα, οι πελάτες του Spotify Premium θα βλέπουν μεμονωμένα κουμπιά σε όλη την εφαρμογή. «Από τη στιγμή που θα πατήσετε το play στο Spotify, αποφασίζετε πώς θέλετε να ακούσετε τις αγαπημένες σας λίστες αναπαραγωγής ή το νέο άλμπουμ με το οποίο έχετε εμμονή», έγραψε η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Spotify Friend Activity: Έρχεται στο mobile app με το “Community”

Δείτε επίσης: Live Event Feed του Spotify: Μάθετε πότε περιοδεύει ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης

Αν και είναι αναμφισβήτητα μια μικρή αλλαγή στην εφαρμογή, – κυριολεκτικά απλώς ένα κουμπί – είναι ξεκάθαρα μια δυνατότητα που χρειάζονται όλοι οι χρήστες και δεν γίνεται να είναι μια premium προσφορά. Άλλες σημαντικές εφαρμογές music streaming, όπως η Apple Music και η Amazon Music, διαθέτουν ήδη ξεχωριστά κουμπιά Play και Shuffle.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com