Τα Windows 10 καθιστούν εξαιρετικά εύκολη την αλλαγή του default web browser. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ορίσετε ως προεπιλογή τον Chrome, τον Firefox, τον Edge, τον Brave ή άλλον browser της επιλογής σας. Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό.

Μόλις ορίσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή στα Windows 10, ο υπολογιστής σας θα ανοίξει όλα τα web links σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης. Αργότερα, μπορείτε να αλλάξετε ξανά το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, αν θέλετε.

Δείτε επίσης: Microsoft: Κυκλοφόρησε προεπισκόπηση των Windows 10 22H2 για εταιρικές δοκιμές

Ορίστε έναν web browser ως default στα Windows 10

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την εφαρμογή Settings πατώντας Windows+i.

Στα Settings, επιλέξτε “Apps.”

Από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά, επιλέξτε “Default Apps.”

Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, στην ενότητα “Web Browser”, κάντε κλικ στο τρέχον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Στο παρακάτω screenshot, είναι ο Google Chrome.

Δείτε επίσης: Windows 10 KB5015878: Διορθώνει ζητήματα που επηρεάζουν το gaming

Θα δείτε ένα μενού “Choose an App” που θα περιλαμβάνει τα εγκατεστημένα προγράμματα περιήγησης ιστού. Εδώ, κάντε κλικ στο πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή.

Δείτε επίσης: Microsoft: Διακοπές εκτύπωσης USB στα Windοws 10 λόγω πρόσφατων ενημερώσεων

Και οι ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν! Αλλάξατε επιτυχώς το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com