Το Google Workspace (πρώην G Suite) διαθέτει πλέον ισχυρότερη προστασία για επικίνδυνες ενέργειες λογαριασμού, αποκλείοντας αυτόματα τις απόπειρες highjacking με προτροπές επαλήθευσης ταυτότητας και καταγραφή τους για περαιτέρω έρευνα.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκρύψετε την πλευρική γραμμή Google Meet και Chat στο Gmail

Αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας θα αποκλείσει τους παράγοντες απειλών που αποκτούν πρόσβαση στο λογαριασμό ενός χρήστη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και των ευαίσθητων πληροφοριών που ανήκουν στον οργανισμό του.

Οι βελτιωμένες δυνατότητες προστασίας του λογαριασμού είναι διαθέσιμες σε όλους τους πελάτες του Google Workspace, συμπεριλαμβανομένων των παλαιού τύπου πελατών G Suite Basic και Business.

Η Google θα αξιολογήσει τη συνεδρία που επιχειρεί την ενέργεια και εάν κριθεί επικίνδυνη, θα αμφισβητηθεί με ένα μήνυμα «Επαληθεύστε ότι είστε εσείς»“, δήλωσε η Google.

Μέσω ενός δεύτερου και αξιόπιστου παράγοντα, όπως ένας κωδικός επαλήθευσης 2 βημάτων, οι χρήστες μπορούν να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητα της ενέργειας.

Για παράδειγμα, αυτή η νέα δυνατότητα θα αποκλείει ευαίσθητες ενέργειες, όπως προσπάθειες αλλαγής του ονόματος του λογαριασμού έως ότου “ο πραγματικός κάτοχος του λογαριασμού μπορεί να επαληθεύσει ότι ήταν ο ίδιος“.

Η Google πρόσθεσε ότι οι διαχειριστές θα μπορούσαν επίσης να απενεργοποιήσουν προσωρινά τις προκλήσεις σύνδεσης που ενεργοποιούνται σε ευαίσθητες ενέργειες λογαριασμού για χρήστες που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις προτροπές επαλήθευσης.

Δείτε ακόμα: Η Google έκανε ένα από τα καλύτερα search shortcut ακόμα πιο χρήσιμο

«Στην κονσόλα διαχειριστή στην περιοχή Χρήστες > ‘Όνομα χρήστη’> Ασφάλεια, οι διαχειριστές μπορούν να απενεργοποιήσουν τις προκλήσεις σύνδεσης για δέκα λεπτά, εάν ένας χρήστης κολλήσει πίσω από ένα “επαληθεύστε ότι σας ζητείται

“», εξήγησε η εταιρεία.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση αυτής της επιλογής μόνο εάν η επαφή με τον χρήστη είναι αξιόπιστη, όπως μέσω βιντεοκλήσης.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει μόνο χρήστες που χρησιμοποιούν την Google ως πάροχο ταυτότητάς τους, αποκλείοντας ενέργειες που πραγματοποιούνται στα προϊόντα Google, ενώ οι χρήστες SAML δεν υποστηρίζονται.

Αυτή η ενημέρωση βασίζεται σε μια προηγούμενη βελτίωση ασφαλείας του Google Workspace που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, με νέες ειδοποιήσεις που προστέθηκαν για την ενημέρωση σχετικά με κρίσιμες και ευαίσθητες αλλαγές στους λογαριασμούς διαχειριστή.

Η Google προστατεύει περαιτέρω τους χρήστες του Workspace από επιθέσεις, κυκλοφορώντας νέα προειδοποιητικά banner του Google Drive τον Ιανουάριο, για να τους προειδοποιήσει για δυνητικά ύποπτα αρχεία που χρησιμοποιούνται για παράδοση κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεις phishing.

Δείτε επίσης: Η Google θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το Pixel 7 στα μέσα Οκτωβρίου

Πριν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2021, η εταιρεία πρόσθεσε επίσης νέες προστασίες ηλεκτρονικού ψαρέματος και κακόβουλου λογισμικού στο Google Drive για επιχειρήσεις που επισημαίνουν αυτόματα όλα τα ύποπτα αρχεία, καθιστώντας τα ορατά μόνο σε διαχειριστές και κατόχους.