Ένας φανατικός της Tesla δεν θα χάσει ποτέ ξανά τα κλειδιά του – αφού ξόδεψε 400 δολάρια για να τα εμφυτεύσει μόνιμα στο χέρι του.

Ο ιδιοκτήτης του Tesla, Brandon Dalaly, μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα που δείχνει να έχει εμφυτευτεί ένα τσιπ στο δεξί του χέρι και στη συνέχεια εκείνος χρησιμοποιεί τη συσκευή για να ξεκλειδώσει το όχημά του.

«Τώρα το χρησιμοποιώ ως κλειδί όταν το κλειδί Bluetooth μου αποτυγχάνει ή δεν έχω το key card μου», είπε ο Dalaly στην Teslarati. «Απλώς χρησιμοποιείς το χέρι σου».

Το περίεργο κόλπο γίνεται εφικτό από ένα τσιπ που ονομάζεται Vivokey Apex, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC – την ίδια λειτουργία “tap-to-pay” που επιτρέπει το Apple Pay σε iPhone.

Δείτε επίσης: Elon Musk Tesla: Το Cybertruck θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023

Ο Dalaly είπε ότι ανήκει σε μια ομάδα beta περίπου 100 ατόμων που δοκιμάζουν τα τσιπ πριν κυκλοφορήσουν στο κοινό.

«Η εταιρεία που το δημιούργησε έχει κυριολεκτικά το δικό της κατάστημα εφαρμογών όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε ασύρματα εφαρμογές στο σώμα σας με αυτά τα τσιπ», είπε. «Και μια από τις εφαρμογές έτυχε να είναι ένα key card Tesla. Αυτή ήταν λοιπόν η πρώτη εφαρμογή που εγκατέστησα επειδή έχω Tesla.»

Στο βίντεο, ο Dalaly πρέπει να τρίψει το χέρι του στο όχημά του για μερικές στιγμές πριν ανοίξει.

Ωστόσο, έγραψε στο Twitter ότι το βίντεο γυρίστηκε «τρεις μέρες μετά την εμφύτευση και υπήρχε ακόμη πρήξιμο».

«Τώρα λειτουργεί με ένα γρήγορο άγγιγμα», πρόσθεσε. «Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με οποιοδήποτε μελλοντικό Tesla».

Οι ιδιοκτήτες Tesla που δεν θέλουν να εμφυτευτούν με τσιπ μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα key card ή μια εφαρμογή για κινητά για να ξεκλειδώσουν τα οχήματά τους.

Ο Dalaly, ο οποίος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, είπε στην Teslarati ότι έχει ήδη ένα άλλο μικρότερο τσιπ στο αριστερό του χέρι που αποθηκεύει τα κλειδιά της κάρτας εμβολιασμού του κορονοϊού, τα κλειδιά του σπιτιού του, την κάρτα επικοινωνίας και άλλες πληροφορίες.

Ιδιοκτήτης Tesla εμφυτεύει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στο χέρι

«Η όλη ιδέα ήταν ότι θα είχα το κλειδί του σπιτιού μου στο αριστερό μου χέρι και το κλειδί του αυτοκινήτου

μου στο δεξί μου», είπε.

Η εμφύτευση του μικρότερου Tesla τσιπ στο αριστερό του χέρι ήταν ευκολότερη από το μεγαλύτερο τσιπ NFC στο δεξί του, είπε ο Dalaly.

«Το Tesla τσιπ ήταν λίγο μικρότερο, επομένως δεν ήταν τόσο έντονο όσο το να σπρώξω αυτή τη γιγάντια ράβδο στο χέρι μου», είπε. «Το πρώτο ήρθε προφορτωμένο σε μια μεγαλύτερη σύριγγα. Έσπρωξαν τη σύριγγα προς τα μέσα και έβαλαν το τσιπ όπως θα έκαναν για το μικροτσίπ σε έναν σκύλο».

Δείτε επίσης: Η Tesla ψάχνει για funds για την επέκταση του δικτύου Supercharger σε non-Tesla EV ιδιοκτήτες

Ο Dalaly, ο οποίος εργάζεται στην τεχνολογία, αντέκρουσε επίσης τους διαδικτυακούς κριτικούς που μοιράζονται «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με τα μικροτσίπ που εμφυτεύονται σε ανθρώπους.

Ιδιοκτήτης Tesla εμφυτεύει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στο χέρι

«Βρισκόμαστε στην αυγή αυτής της τεχνολογίας και είναι ένα πολύ εξειδικευμένο προϊόν», είπε. «Και υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Ο κόσμος πίστευε ότι ο Bill Gates έβαζε τσιπ εντοπισμού στο εμβόλιο για τον COVID. Τροφοδοτεί πολλές θεωρίες συνωμοσίας».

«Υπάρχουν οι θρησκευόμενοι άνθρωποι που μου έστειλαν ένα σωρό περίεργα σχόλια στο Facebook σχετικά με το mark of the beast στο βίντεο της πρώτης μου εγκατάστασης chip», πρόσθεσε. «Υπάρχει κάτι στο Βιβλίο της Αποκάλυψης που μιλά για αυτό το σημάδι στο χέρι ή στο μέτωπό σας που δείχνει την πίστη σας στον Σατανά ή κάτι τέτοιο. Απλώς δεν θέλω να ανησυχώ μήπως ξεχάσω τα κλειδιά του Tesla αυτοκινήτου μου. Δεν είμαι εδώ για να λατρεύω τον Σατανά».

Πηγή: nypost.com