Η Microsoft θέτει ως προεπιλεγμένo terminal το Windows Terminal στην έκδοση 25188 των Windows 11 ‘Dev’ preview.

Η Microsoft έκανε επιτέλους το Windows Terminal την προεπιλεγμένη κονσόλα στις εκδόσεις Windows 11 Insider ‘Dev’ preview, φέρνοντας ένα νέο σύγχρονο interface για όλα τα προγράμματα της γραμμής εντολών σας.

Στα Windows 10 και 11, το άνοιγμα ενός console program θα έκανε το λειτουργικό σύστημα να εκκινήσει το πρόγραμμα σε ένα παράθυρο κονσόλας χρησιμοποιώντας τον διερμηνέα γραμμής εντολών «cmd.exe». Ομοίως, το PowerShell θα άνοιγε στο δικό του command line interface για την εκτέλεση εντολών.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τον default web browser στα Windows 10

Windows 11 Dev build: Το Windows Terminal είναι πια προεπιλογή

Το 2019, η Microsoft άρχισε να αναπτύσσει το «Windows Terminal», μια σύγχρονη κονσόλα που σας επιτρέπει να εκκινείτε διαφορετικούς command-line interpreters μέσα σε ένα interface με καρτέλες.

Τόσο στις εκδόσεις των Windows 10 Insider όσο και στα Windows 11, η Microsoft έχει ήδη ενσωματώσει την υποστήριξη για το Windows Terminal στο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντάς σας να το επιλέξετε ως προεπιλεγμένο console terminal.

Ωστόσο, η Microsoft είχε δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να κάνει το Windows Terminal την προεπιλεγμένη κονσόλα για όλους το 2022.

«Κατά τη διάρκεια του 2022, σχεδιάζουμε να κάνουμε το Windows Terminal την προεπιλεγμένη εμπειρία σε συσκευές Windows 11», δήλωσε η Kayla Cinnamon, υπεύθυνη προγράμματος Windows Terminal.

Σήμερα, η Microsoft κυκλοφόρησε την έκδοση 25188 Windows 11 ‘Dev‘ preview και επιτέλους υλοποιεί αυτά τα σχέδια, καθώς σε αυτήν την έκδοση, το Windows Terminal είναι πλέον η προεπιλεγμένη κονσόλα κατά την εκκίνηση μιας εφαρμογής 

commandline ή ενός script PowerShell.
Windows 11 Dev build: Το Windows Terminal είναι πια προεπιλογή

Δείτε επίσης: Windows 11: Οι καλύτεροι και πιο ασφαλείς browsers για το PC σου

«Το Windows Terminal είναι πλέον το προεπιλεγμένο terminal στα Windows 11. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές της γραμμής εντολών θα ανοίγουν αυτόματα στο Windows Terminal (Γραμμή εντολών και PowerShell, για παράδειγμα)», ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.

Για να συμβεί αυτή η αλλαγή, οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκατεστημένο το Windows Terminal 1.15 ή νεότερη έκδοση αυτού και πρέπει να έχουν ανοίξει το πρόγραμμα τουλάχιστον μία φορά. Μόλις οριστεί ως το προεπιλεγμένο terminal, όλα τα προγράμματα της κονσόλας θα εκκινηθούν αυτόματα σε αυτόν τον τερματικό.

Αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει μεταβαίνοντας στο μενού Settings > Privacy & security > For developers και αλλάζοντας τη ρύθμιση Terminal, η οποία θα οριστεί τώρα σε Let Windows decide.

Πηγή: bleepingcomputer.com