Αναφορές που κάνουν το γύρο του διαδικτύου το τελευταίο διάστημα ισχυρίζονται ότι η Apple σχεδιάζει να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε πολλά νέα μοντέλα Apple Watch φέτος.

Ο Mark Gurman του Bloomberg, αναλυτής που ασχολείται με θέματα της Apple, πιστεύει ότι η εταιρεία εργάζεται σε μιαextreme sports” version του Apple Watch που διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη (περίπου δύο ιντσών), και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο Gurman είπε ότι η μεγαλύτερη μπαταρία θα μπορούσε να επιτρέψει μεγαλύτερους χρόνους προπόνησης, ενώ η μεγαλύτερη οθόνη θα μπορούσε να εμφανίζει περισσότερες μετρήσεις φυσικής κατάστασης ταυτόχρονα. Πρόκειται σίγουρα για δύο βελτιώσεις που θα φανούν χρήσιμες στους περισσότερους χρήστες.

Δείτε επίσης: Google, Apple, Meta, Twitter: Ποια συλλέγει τα λιγότερα user data;

Οι χρήστες του Apple Watch ζητούν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο τα άλλα δύο μοντέλα Αpple Watch Series 8 αναμένεται να είναι παρόμοια με τα υπάρχοντα μοντέλα Apple Watch Series 7 41mm και 45mm, με τον ίδιο σχεδιασμό, και δεν υπάρχουν φήμες για βελτίωση της μπαταρίας σε αυτές τις συσκευές. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για μια νέα λειτουργία, το Low Power Mode, που λέγεται ότι θα είναι διαθέσιμη στο Αpple Watch Series 8 και θα μπορούσε να βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε όλα τα νέα μοντέλα όταν η φόρτιση πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Δείτε επίσης: Η ετήσια συνδρομή AppleCare+ για Mac έρχεται σε 3 ακόμη χώρες

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο μεγαλύτερη θα είναι η μπαταρία του high-end Apple Watch, αλλά όλα τα τρέχοντα και τα προηγούμενα μοντέλα διαθέτουν διάρκεια 18 ωρών. Μια μεγαλύτερη μπαταρία μπορεί επίσης να βοηθήσει το νέο, high-end Apple Watch να δικαιολογήσει την τιμή του. Ο Gurman ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να κοστίσει από 900 έως 999 δολάρια.

Δείτε επίσης: Υπάλληλοι της Apple απαντούν στην εντολή για δια ζώσης εργασία

Η νέα έκδοση “Pro” του Apple Watch αναμένεται να πωληθεί μαζί με το τυπικό ‌Αpple Watch Series 8‌ και το Αpple Watch SE μετά την εκδήλωση “Far out” της Apple στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκτός από μια μεγαλύτερη οθόνη και πιο ανθεκτικό περίβλημα, το high-end Αpple Watch αναμένεται να λειτουργεί το ίδιο με άλλα Apple Watch και θα έχει τα ίδια νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στα Series 8, όπως νέες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας χάρη σε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας σώματος.

Πηγή: www.macrumors.com