Ο κινέζικος τεχνολογικός γίγαντας NetEase ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Quantic Dream, μετά από μια μικρότερη επένδυση στην εταιρεία το 2019.

Η NetEase ανακοίνωσε την εξαγορά σήμερα (δεν έχει αποκαλυφθεί η τιμή αγοράς), η οποία ακολουθεί την επένδυσή της στην Quantic Dream πριν από τρία χρόνια. Οι νέοι ιδιοκτήτες λένε ότι η Quantic Dream θα «συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα, εστιάζοντας στη δημιουργία και τη δημοσίευση των βιντεοπαιχνιδιών της σε όλες τις πλατφόρμες».

Δείτε επίσης: PlayStation: Εξαγορά της Savage Game Studios για android games

Η Quantic Dream εξαγοράστηκε από την κινεζική εταιρεία NetEase

Η Quantic Dream θα γίνει το πρώτο ευρωπαϊκό στούντιο της NetEase, αλλά έχει κάνει βήματα προόδου στην ανάπτυξη ΑΑΑ παιχνιδιών πρόσφατα, αφού έκανε το όνομά της (και την περιουσία της) με παιχνίδια για κινητά. Η κινέζικη εταιρεία υποστήριξε πρόσφατα το νέο στούντιο του δημιουργού του Yakuza, Toshihiro Nagoshi, είδε τη δημιουργία του νέου στούντιο Jar of Sparks από τον πρωτοπόρο του Xbox, Jerry Hook, ενώ παράλληλα είναι πίσω από το πρόσφατα ανακοινωμένο open world παιχνίδι Where Winds Meet.

«Σήμερα σηματοδοτείται ένα σημαντικό ορόσημο για το στούντιο μας μετά από ένα τέταρτο του αιώνα πλήρους ανεξαρτησίας», δήλωσε ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και συγγραφέας-σκηνοθέτης της Quantic Dream, David Cage. «Η NetEase Games εκτιμά τη δημιουργική μας ελευθερία, την ορμή και το πάθος της ομάδας μας που έχει μοναδική ποικιλία χαρακτήρων. Τώρα μπορούμε να επιταχύνουμε το όραμα που μοιραζόμαστε ως ομάδα, για τη δημιουργία ορόσημων τίτλων

που αγγίζουν τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο. Έχουμε πολύ διαφοροποιημένα παιχνίδια που αναπτύσσονται και πιστεύω πραγματικά ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα από την εταιρεία μας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που οι εργαζόμενοί μας, στους οποίους προσφέρθηκε σημαντικό μερίδιο του κεφαλαίου μας τα τελευταία χρόνια, θα επωφεληθούν πλήρως από την εξαγορά της Quantic Dream. Είναι μια μαρτυρία της συνεχούς δέσμευσής μας να ανταμείβουμε όλους εκείνους που έχουν κάνει την Quantic Dream το επιτυχημένο στούντιο που είναι σήμερα».
Η Quantic Dream εξαγοράστηκε από την κινεζική εταιρεία NetEase

Δείτε επίσης: Κυκλοφορεί η φήμη ότι η Amazon θα εξαγοράσει την Electronic Arts

Η Quantic Dream έχει επικεντρωθεί ιστορικά σε narrative-led, choice based adventure games, όλα αυτά τα χρόνια και επί του παρόντος εργάζεται στο αφηγηματικό παιχνίδι δράσης-περιπέτειας Star Wars Eclipse. Ανακοίνωσε ότι δημοσίευσε το παιχνίδι εξερεύνησης ωκεανών Under the Waves την περασμένη εβδομάδα. Η εταιρεία έχει γίνει αντικείμενο αναφορών για ανάρμοστη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας τα τελευταία χρόνια, κάτι που η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά, οδηγώντας ακόμη και γαλλικές εφημερίδες στα δικαστήρια.

Πηγή: ign.com