Η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Crypto.com μετέφερε κατά λάθος 10,5 εκατομμύρια δολάρια σε μια Αυστραλή γυναίκα. Το λάθος έγινε την στιγμή που ήθελαν να της επιστρέψουν 100 δολάρια. Η εταιρεία κατάλαβε το σφάλμα της 7 μήνες αργότερα.

Δείτε επίσης: Ουκρανία: Συνελήφθη ομάδα που πραγματοποιούσε crypto scams

Η εταιρεία ανακάλυψε ότι είχε μεταφέρει κατά λάθος την περιουσία στην Thevamanogari Manivel τον Δεκέμβριο του 2021, επτά μήνες μετά το λάθος της.

Το Crypto.com, το οποίο λειτουργεί ως Foris GFS στην Αυστραλία, είχε πληρώσει 10,5 εκατομμύρια δολάρια αντί για επιστροφή 100 δολαρίων, αφού ο αριθμός λογαριασμού της Manivel εισήχθη κατά λάθος στο πεδίο του ποσού πληρωμής.

Η εταιρεία ξεκίνησε νομική αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο της Βικτώριας φέτος και τον Φεβρουάριο δεσμεύτηκε ο λογαριασμός που διατηρεί η Manivel στην Commonwealth Bank. Το ζήτημα είναι ότι τα περισσότερα χρήματα είχαν μεταφερθεί σε άλλους λογαριασμούς – οι οποίοι αργότερα δεσμεύτηκαν.

Δείτε επίσης: FBI: Οι χάκερ εκμεταλλεύονται DeFi bugs για να κλέψουν crypto

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι 1,35 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ενός σπιτιού τεσσάρων υπνοδωματίων στο Craigieburn στα βόρεια της Μελβούρνης τον Φεβρουάριο και η ιδιοκτησία του ακινήτου μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στο όνομα της αδελφής του Manivel, Thilagavathy Gangadory, που ζει στη Μαλαισία.

Οι προσπάθειες να εξυπηρετηθούν οι εντολές παγώματος της Gangadory ήταν ανεπιτυχείς, καθώς δεν απάντησε ποτέ στα email που της έστειλαν οι δικηγόροι της Crypto.com.

Δείτε επίσης: Crypto-mining malware παρουσιάζεται σαν Google Translate Desktop app

Ως αποτέλεσμα, εκδόθηκε μια απόφαση που αναγκάζει την Gangadory να πουλήσει το ακίνητο το συντομότερο δυνατό και συνέχεια τα χρήματα να μεταφερθούν στο Crypto.com.

Πηγή πληροφοριών: theguardian.com