To The Lord of the Rings: The Rings of Power σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στο Amazon Prime Video ενώ η εταιρεία φιλτράρει τις troll κριτικές.

Η πρεμιέρα δύο επεισοδίων του The Lord of the Rings: The Rings of Power προσέλκυσε 25 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο μέσα σε 24 ώρες, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του Amazon Prime Video, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου. «Είναι κατά κάποιο τρόπο ταιριαστό το γεγονός ότι οι ιστορίες του Tolkien – από τις πιο δημοφιλείς όλων των εποχών και αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι από εκεί που γεννήθηκε πραγματικά το fantasy genre – μας οδήγησαν σε αυτήν την περήφανη στιγμή», δήλωσε η επικεφαλής των Amazon Studios, Jennifer Salke.

The Lord of the Rings: The Rings of Power – Amazon Prime ρεκόρ

Δείτε επίσης: Το God of War game αποκτά τηλεοπτική εκπομπή

Υπήρχαν πολλά πράγματα να γίνουν για το The Rings of Power, με προϋπολογισμό 465 εκατομμυρίων δολαρίων για την πρώτη σεζόν και έντονο ανταγωνισμό από την αντίπαλη σειρά House of Dragons του HBO. Το τελευταίο έκανε επίσης πρόσφατα το ντεμπούτο του στις υψηλότερες βαθμολογίες στην ιστορία του HBO με 9,986 εκατομμύρια θεατές στις πλατφόρμες HBO και streaming HBO Max.

Η Amazon έκανε επίσης το ασυνήθιστο βήμα να καθυστερήσει τις κριτικές για το The Rings of Power

κατά 72 ώρες για να φιλτράρει τα troll, ανέφερε το Variety. Φάνηκε να έχει “βομβαρδιστεί με κριτικές” σε ιστότοπους όπως το Rotten Tomatoes, όπου έλαβε βαθμολογία 37 τοις εκατό από τους χρήστες αλλά 84 τοις εκατό βαθμολογία από τους κριτικούς. Η σειρά αντιμετώπισε τρολάρισμα για την απόφασή της να δώσει στους έγχρωμους ηθοποιούς ρόλους ξωτικών, νάνων και άλλων χαρακτήρων.
The Lord of the Rings: The Rings of Power – Amazon Prime ρεκόρ

Δείτε επίσης: Lord of the Rings: The Rings of Power – Πλάνα της σειράς ενθουσιάζουν τους θεατές του Super Bowl 2022

Το Amazon Prime Video σχεδιάζει να αξιολογήσει κάθε κριτική για να προσδιορίσει αν είναι πραγματική ή αν δημιουργήθηκε από ένα bot ή ένα troll. Η Amazon εισήγαγε για πρώτη φορά την πρακτική όταν η σειρά του baseball A League of Their Own έκανε το ντεμπούτο της στις 12 Αυγούστου. Αυτή η στρατηγική φαίνεται να λειτούργησε, με το τελευταίο να κερδίζει βαθμολογία 4,3 στα 5 αστέρια στο Prime Video, σε σύγκριση με το 94% της αξιολόγησης κριτικών Rotten Tomatoes (ωστόσο, αυτό ευθυγραμμίζεται επίσης με τη βαθμολογία του κοινού στα 85% στο RT).

Πηγή: engadget.com