Εάν χρησιμοποιείτε το Google Drive, τότε πιθανότατα έχετε αποθηκευμένα πολλά χρήσιμα αρχεία και φακέλους. Μπορεί να έχετε πολλά αρχεία με παρόμοια ονόματα και να κάνετε σύνθετες αναζητήσεις για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε κάθε φορά. Αυτό, όμως, είναι αρκετά κουραστικό και μπορεί να δυσκολεύει τη διαδικασία αναζήτησης. Μην ανησυχείτε, όμως. Μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, προσθέτοντας περιγραφές στα αρχεία και τους φακέλους στο Google Drive. Έτσι, η διαφοροποίηση και η εύρεσή τους θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Πώς βοηθούν οι περιγραφές στο Google Drive

Μπορείτε να προσθέσετε περιγραφές τόσο σε αρχεία όσο και σε φακέλους στο Google Drive. Χρησιμοποιώντας τις περιγραφές, μπορείτε να περιγράψετε μια εικόνα, τα περιεχόμενα ενός φακέλου, να πείτε τι δείχνει ένα βίντεο και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Google Drive: Πώς να κατεβάσετε αρχεία και φακέλους

Δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχουν πολλές εικόνες ή έγγραφα με παρόμοια ονόματα, μια μοναδική περιγραφή για το κάθε στοιχείο ξεχωριστά, θα μπορούσε να κάνει την εύρεση του κατάλληλου αρχείου πιο εύκολη.

Μπορείτε να αναζητήσετε μια λέξη ή φράση στις περιγραφές και θα δείτε αυτό το στοιχείο να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησής σας στο Google Drive.

Δείτε επίσης: Goοgle Drive, Photos & Gmail: Πώς να βρείτε και να διαγράψετε μεγάλα αρχεία

Πώς να προσθέσετε περιγραφές σε φακέλους και αρχεία στο Google Drive;

Επιλέξτε ένα στοιχείο στο Google Drive, στο διαδίκτυο, για να προσθέσετε μια περιγραφή του περιεχομένου του. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Προβολή λεπτομερειών” (μικρό γράμμα “i”) επάνω δεξιά ή κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο και επιλέξτε “Προβολή λεπτομερειών”.

Θα ανοίξει μια πλαϊνή γραμμή στη δεξιά πλευρά. Βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα “Λεπτομέρειες

” είναι επιλεγμένη στο επάνω μέρος. Πηγαίνετε προς τα κάτω μέρος των λεπτομερειών για το στοιχείο σας μέχρι να δείτε το πεδίο “Προσθήκη περιγραφής“.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι στα δεξιά του πεδίου. Όταν ανοίξει το πλαίσιο κειμένου, πληκτρολογήστε την περιγραφή που θέλετε για το συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο του Google Drive.

Μπορείτε να πατήσετε Enter ή Return ή απλά να κάνετε κλικ έξω από το πλαίσιο κειμένου. Η περιγραφή θα αποθηκευτεί αυτόματα.

Μπορείτε να κλείσετε την πλαϊνή γραμμή χρησιμοποιώντας το X επάνω δεξιά.

Στη συνέχεια, απλώς ανοίξτε ξανά την πλαϊνή γραμμή με την “Προβολή λεπτομερειών” για να δείτε την περιγραφή ενός στοιχείου ή να το επεξεργαστείτε.

Δείτε επίσης: Πώς να ανεβάσετε αρχεία και φακέλους στο Gοogle Drive;

Πώς να κάνετε αναζήτηση στο Google Drive αξιοποιώντας τις περιγραφές;

Μόλις προσθέσετε μια περιγραφή σε ένα στοιχείο στο Google Drive, η αναζήτησή του γίνεται πιο εύκολη. Όταν χρησιμοποιείτε το πλαίσιο “Αναζήτηση στο Drive” στο επάνω μέρος, εισαγάγετε μια λέξη ή φράση από την περιγραφή σας για να βρείτε αυτό το στοιχείο ευκολότερα ή τουλάχιστον να περιορίσετε περισσότερο τα αποτελέσματα και να κάνετε τη δουλειά πιο εύκολη.

Πηγή: www.howtogeek.com