Ο επί σειρά ετών PlayStation hardware chief της Sony συνταξιοδοτείται. Ο 60χρονος Masayasu Ito, ο οποίος ηγήθηκε της μηχανικής τόσο για το PS4 όσο και για το PS5, από την 1η Οκτώβρη συνταξιοδοτείται σύμφωνα με το Bloomberg και θα αντικατασταθεί από τον σημερινό διευθυντή Lin Tao. Η Sony ανακοίνωσε τις αλλαγές σε ένα σύντομο δελτίο τύπου που δημοσιεύσε σήμερα.

Δείτε επίσης: PlayStation: Εξαγορά της Savage Game Studios για android games

Ο Ito εντάχθηκε αρχικά στη Sony το 1986 πριν μετακομίσει στο τμήμα PlayStation της εταιρείας το 2008 για να ηγηθεί το hardware engineering του PlayStation. Ο Ito επέβλεψε το engineering για το PlayStation 4, μια εξαιρετικά επιτυχημένη κονσόλα που σημείωσε πωλήσεις ρεκόρ.

Δείτε επίσης: Αυξάνεται η τιμή του PlayStation 5 στις μεγάλες αγορές

Ο Ito ήταν επίσης υπεύθυνος για τη δημιουργία των ακουστικών PSVR, του PS4 Pro και της τελευταίας κονσόλας PS5 της Sony. Η Sony ξεκίνησε να εργάζεται για το PS5 το 2015 και ο Ito και η ομάδα του πέρασαν πέντε χρόνια σχεδιάζοντας και εξελίσσοντας την κονσόλα. Ο Ito παρουσίασε λεπτομερώς τη διαδικασία ανάπτυξης του PS5 πριν από την κυκλοφορία της κονσόλας το 2020, αποκαλύπτοντας ότι η Sony επικεντρώθηκε στη μείωση των επιπέδων θορύβου και στη βελτίωση της ικανότητας ψύξης στο PS5, παράλληλα με την ευνοϊκή “μια καλά μελετημένη, όμορφα σχεδιασμένη αρχιτεκτονική” στο εσωτερικό της κονσόλας.

Ενώ το PS5 είναι η μεγαλύτερη κονσόλα παιχνιδιών στη σύγχρονη ιστορία, η Sony μειώνει το βάρος του στις πρόσφατες αναθεωρήσεις. Η Sony τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε αθόρυβα ένα αναθεωρημένο PS5, μειώνοντας το βάρος κατά 13 τοις εκατό από το αρχικό μοντέλο κυκλοφορίας. Το νέο μοντέλο PS5 έρχεται ακριβώς τη στιγμή που η Sony αυξάνει την τιμή για τις κονσόλες PS5 εκτός των ΗΠΑ. Η Sony αυξάνει τις τιμές της για το PS5 στο Ηνωμένο Βασίλειο

, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Αυστραλία, το Μεξικό και τον Καναδά. Οι τιμές αυξάνονται κατά 10 τοις εκατό στην Ευρώπη, 21 τοις εκατό στην Ιαπωνία και κατά περίπου 6 τοις εκατό στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι ρυθμοί πληθωρισμού επηρεάζουν την gaming επιχείρηση της Sony.

Δείτε επίσης: Τα δωρεάν παιχνίδια PlayStation Plus για τον Αύγουστο 2022 είναι διαθέσιμα

Ο αντικαταστάτης του Ito, Lin Tao, θα είναι πλέον υπεύθυνος για όλες τις μελλοντικές γενιές hardware του PlayStation. Η Sony κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το PS3 της το 2006, ακολούθησε το PS4 επτά χρόνια αργότερα το 2013 και το PS5 επτά χρόνια μετά το PS4 το 2020. Δεδομένου ότι η Sony χρειάστηκε πέντε χρόνια για να σχεδιάσει το PS5, η Sony θα μπορούσε να μπει στα πρώτα στάδια σχεδιασμού μιας νέας γενιάς PlayStation με τον νέο hardware chief στο τιμόνι.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com