Η Sony κυκλοφορεί σήμερα ένα νέο system software update για συσκευές αναπαραγωγής PS5 παγκοσμίως. Η ενημερωμένη έκδοση περιλαμβάνει πολλές λειτουργίες που ζητούσαν οι χρήστες, όπως video output HDMI 1440p (απαιτεί οθόνη τηλεόρασης ή υπολογιστή που υποστηρίζει 1440p/60Hz ή 1440p/60Hz και 120Hz) και gamelists, καθώς και λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε επίσης: Ο PlayStation chief της Sony συνταξιοδοτείται!

YouTube Search μέσω φωνητικής εντολής (Preview)

Ένα χαρακτηριστικό που προσφέρει η εταιρεία είναι η δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου στο YouTube μέσω του Voice Command (Preview). Από οπουδήποτε στο PS5, ακόμη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να πείτε “Γεια PlayStation, βρες [λέξη-κλειδί] στο YouTube”. Η εφαρμογή YouTube θα ανοίξει και θα εμφανιστούν σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Σημείωση: Το Voice Command (Preview) είναι προς το παρόν διαθέσιμο στα Αγγλικά για παίκτες PS5 με λογαριασμούς εγγεγραμμένους στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δείτε επίσης: PlayStation: Εξαγορά της Savage Game Studios για android games

Νέες δυνατότητες εφαρμογής PS

Εκτός από αυτές τις ενημερώσεις κονσόλας PS5, θα κυκλοφορήσουν σταδιακά και ορισμένες νέες δυνατότητες για την εφαρμογή PS παγκοσμίως αργότερα αυτόν τον μήνα, σε iOS και Android:

Ξεκινήστε μια περίοδο λειτουργίας PS Remote Play μέσω της εφαρμογής PS

Οι χρήστες του PS App θα μπορούν να ξεκινήσουν μια περίοδο λειτουργίας PS Remote Play απευθείας από την εφαρμογή PS σε συσκευές iOS

και Android. Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή PS είναι συνδεδεμένη με την κονσόλα PS5 και η κονσόλα σας βρίσκεται σε Rest Mode. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο “Play Using PS Remote Play” σε ένα game hub PS App και η εφαρμογή PS Remote Play θα ξεκινήσει αυτόματα το παιχνίδι. Για να απολαύσετε αυτήν τη δυνατότητα, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή PS και η εφαρμογή PS Remote Play είναι εγκατεστημένες στο κινητό ή τη tablet συσκευή σας.

Δείτε επίσης: Αυξάνεται η τιμή του PlayStation 5 στις μεγάλες αγορές

Αίτημα κοινής χρήσης οθόνης

Παρόμοια με τη λειτουργία PS5, οι χρήστες της εφαρμογής PS θα μπορούν να ζητήσουν από ένα άλλο μέλος που παίζει στο PS5 να ξεκινήσει μια περίοδο λειτουργίας Share Screen και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του φίλου τους από την εφαρμογή.

Η εταιρεία ζητάει από τους χρήστες να ενημερώσουν την εταιρεία για το feedback τους.

Πηγή πληροφοριών: blog.playstation.com