Πολλοί πίστευαν ότι το iPhone 14 μπορεί να είναι το πρώτο smartphone που θα προσφέρει δορυφορική επικοινωνία, αλλά όπως αποδεικνύεται η Huawei το έκανε πρώτη με τα Huawei Mate 50 και Mate 50 Pro.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησαν τα flagships Huawei Mate 50!

Αυτά τα δύο νέα smartphone που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, επιτρέπουν την αποστολή κειμένων μέσω του παγκόσμιου δορυφορικού δικτύου BeiDou της Κίνας. Είναι μια λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορείτε να έρθετε σε επαφή με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή αγαπημένα πρόσωπα όταν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι εκτός λειτουργίας, όπως σε εμπόλεμες ζώνες ή φυσικές καταστροφές.

Επομένως, είναι ένα εξειδικευμένο χαρακτηριστικό και ένα που ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ποτέ, αλλά θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί σωτήριο. Όπως το περιγράφει η Huawei, το χαρακτηριστικό ακούγεται πολύ περιορισμένο, προσφέροντας δυνατότητα για μηνύματα κειμένου, επομένως δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και φαινομενικά μπορείτε να στέλνετε μόνο μηνύματα κειμένου και όχι να τα λαμβάνετε, χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα. Ωστόσο, είναι η πρώτη εταιρεία που το προσφέρει αυτό.

Φυσικά, θα έχει σημαντικό ανταγωνισμό, καθώς η σειρά iPhone 14 που ανακοινώθηκε χθες προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα. Επιπλέον ένα ακόμα συν είναι το γεγονός ότι το iPhone 14 και τα αδέρφια του θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ, ενώ η σειρά Huawei Mate 50 δεν θα είναι.

Δείτε ακόμα: Huawei και ZTE πλέον απαγορεύονται και στον Καναδά

Όμως, με την T-Mobile

να συνεργάζεται με το Starlink για μια παρόμοια υπηρεσία στο εγγύς μέλλον, και άλλες εταιρείες που πιθανότατα εξετάζουν τώρα τις υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας, θα προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες. Έτσι μπορεί να μην είμαστε πολύ μακριά από το να γίνει ένα mainstream χαρακτηριστικό, διαθέσιμο σε ένα ευρύ φάσμα smartphone.

Ενώ η δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας του είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή από τις προδιαγραφές του Huawei Mate 50, αυτό το τηλέφωνο και ακόμη περισσότερο το Huawei Mate 50 Pro δεν στερείτε τεχνολογίας.

Το Mate 50 Pro διαθέτει οθόνη OLED 6,74 ιντσών 1212 x 2616 με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, chipset Snapdragon 8 Plus Gen 1, 8 GB RAM, έως 256 GB αποθήκευσης, αντοχή στο νερό και μπαταρία 4.700 mAh με φόρτιση 66 W.

Δείτε επίσης: Το 2021 τα έσοδα της Huawei μειώθηκαν κατά 29%

Διαθέτει επίσης κάμερα τριπλού φακού, με κύριο αισθητήρα 50MP, υπέρευρυγώνιο 13MP και τηλεφακό 64MP, προσφέροντας ψηφιακό ζουμ έως και 200x. Είναι ενδιαφέρον ότι ο κύριος φακός έχει επίσης ρυθμιζόμενο διάφραγμα, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από f/1,4 έως f/4,0. Τα ρυθμιζόμενα διαφράγματα είναι ένα πολύ σπάνιο χαρακτηριστικό στα τηλέφωνα και ποτέ τόσο μεταβλητό.