Η Jeep σχεδιάζει να λανσάρει τέσσερα νέα ηλεκτρικά SUV οχήματα στη Βόρεια Αμερική έως το 2025. Ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένα πολυτελές Jeep Grand Wagoneer και ένα όχημα off-road με το όνομα Recon, εμπνευσμένο από το Wrangler.

Η Jeep ανακοίνωσε τα νέα ηλεκτρικά οχήματα, χθες Πέμπτη. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε και τα σχέδιά της σχετικά με τις πωλήσεις. Σύμφωνα με αυτά, οι μισές από τις πωλήσεις στις ΗΠΑ και όλες οι πωλήσεις στην Ευρώπη, πρέπει να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Οι στόχοι πωλήσεων είναι σύμφωνοι με προηγούμενους που είχε ανακοινώσει η μητρική εταιρεία της Jeep, Stellantis.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό ποδήλατο (E-bike): Αξίζει η αγορά του;

Τα στελέχη της Jeep δήλωσαν ότι τα νέα μοντέλα EV θα είναι προσθήκες στη γκάμα της μάρκας και όχι αντικαταστάτες για τα τρέχοντα μοντέλα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα ηλεκτρικά οχήματα και τα σχέδια για τις πωλήσεις δείχνουν ότι η Jeep επιδιώκει να “μπει πιο βαθιά” στην ηλεκτροκίνηση. Προηγουμένως, η πολυτελής μάρκα αυτοκινήτων εστίαζε σε μεγάλο βαθμό σε plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα που συνδυάζουν την ηλεκτροκίνηση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο στόχος μας είναι πολύ σαφής: Να γίνουμε παγκόσμιος ηγέτης στην ηλεκτροκίνηση με SUV”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Jeep, Christian Meunier. Η εταιρεία σχεδιάζει να επιτύχει αυτόν τον στόχο μέχρι το 2025.

Δείτε επίσης: Η μέση τιμή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έφτασε τα 66.000 δολάρια

Το Recon, το νέο ηλεκτρικό όχημα off-road εμπνευσμένο από το Wrangler, και το ηλεκτρικό Grand Wagoneer, που ονομάζεται “S”, αναμένεται να βγουν στην παραγωγή το 2024, είπε η Jeep.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει μια αυτονομία 400 μιλίων με μία μόνο φόρτιση και 600 ίππους για το ηλεκτρικό Grand Wagoneer S. Η μάρκα δεν ανακοίνωσε προσδοκίες απόδοσης για το Recon πέρα ​​από το ότι κάποια χαρακτηριστικά του θα μοιάζουν με του Wrangler.

Η Jeep σχεδιάζει επίσης να προσφέρει τέσσερα νέα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2025, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού SUV που ονομάζεται Avenger που δεν θα πωλείται στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Avenger, το οποίο είναι μικρότερο από το Jeep Renegade, θα φτάσει στις ευρωπαϊκές εκθέσεις στις αρχές του 2023.

Η Jeep σχεδιάζει κάθε όχημα της να προσφέρει κάποια μορφή “ηλεκτρισμού” έως το 2025. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει υβριδικά, plug-in υβριδικά ηλεκτρικά ή πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Η εταιρεία προσφέρει επί του παρόντος plug-in υβριδικές ηλεκτρικές εκδόσεις των Wrangler και Grand Cherokee της στις ΗΠΑ. Τα οχήματα μπορούν να ταξιδεύουν σε πλήρως ηλεκτρικό mode προτού ενεργοποιηθεί ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης για να τροφοδοτήσει τα οχήματα. Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα 4×4 φέρουν το σήμα “4xe“, για να “βάλουν μέσα και την ηλεκτροκίνηση”.

Δείτε επίσης: Τα οχήματα της Tesla θα αποφεύγουν λακκούβες και ανώμαλους δρόμους

Αυτή είναι μόνο η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου“, δήλωσε ο Jim Morrison, επικεφαλής της μάρκας Jeep στη Βόρεια Αμερική. “Το 4xe είναι το νέο 4×4.”

Η συνολική στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μητρικής της Jeep, Stellantis, περιλαμβάνει επένδυση 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ηλεκτρικά οχήματα και τεχνολογίες υποστήριξης έως το 2025. Λέγεται ότι η εταιρεία θα έχει 55 ηλεκτροκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έως το 2025. Τα 40 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα και τα 15 θα είναι plug-in υβριδικά ηλεκτρικά.

Πηγή: www.cnbc.com