Ίσως δυσκολευτείτε να επισκευάσετε το πιο ακριβό ρολόι της Apple, το Apple Watch Ultra, αν δεν έχετε Applecare Plus.

Την Τετάρτη, η Apple παρουσίασε το Apple Watch Ultra, ένα wearable των 799 $ που προορίζεται για άτομα που συμμετέχουν σε ακραίες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση σε βουνά, τρέξιμο σε υπερμαραθώνιους ή καταδύσεις. Όμως, όπως επισημαίνει η MacRumors, το σπάσιμο της οθόνης, του κουμπιού, των αισθητήρων ή άλλων διάφορων εξαρτημάτων κατά την εκτέλεση οποιασδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να σας κοστίσει ακριβά: η επισκευή για το ρολόι θα κοστίσει 499 $ εάν δεν έχετε AppleCare Plus, σύμφωνα με ένα εργαλείο εκτίμησης στον ιστότοπο της Apple. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από την επισκευή των 299 $ για την βασική σειρά 8.

Η αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα Apple Watch Ultra θα κοστίσει επίσης περισσότερο από ό,τι θα κοστίσει για τα λιγότερο ακραία ρολόγια της Apple, με τιμή 99 $ αντί 79 $. Αυτό έχει κάποιο νόημα: το Ultra πιθανότατα έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία από το Series 8, δεδομένου ότι η Apple εκτιμά ότι θα διαρκεί δύο φορές περισσότερο.

Δείτε επίσης: Η Apple αρχίζει να πουλά ανακαινισμένα μοντέλα Mac Studio

Οι επισκευές Apple Watch Ultra είναι πανάκριβες χωρίς AppleCare

Μπορούμε να κατανοήσουμε κάπως γιατί οι επισκευές του Ultra κοστίζουν τόσο πολύ. Τα ρολόγια Apple είναι γενικά μικροσκοπικά και είναι όλα κολλημένα μεταξύ τους και κανένας από αυτούς τους παράγοντες δεν καθιστά εύκολη την επισκευή. Αυτό λίγο-πολύ αφήνει την Apple με δύο επιλογές όταν της στέλνετε το σπασμένο ρολόι σας, μπορεί απλώς να το ανακυκλώσει και να σας στείλει ένα καινούριο, ή μπορεί να προσλάβει άτομα με σοβαρές δεξιότητες για να το επισκευάσουν πραγματικά. Καμία από αυτές τις επιλογές δεν είναι φθηνή.

Δίκαια ή όχι, η υψηλή τιμή επισκευής του Apple Watch Ultra δεν είναι μοναδική. Η Apple εκτιμά ότι θα πρέπει να πληρώσετε τα ίδια 499 $ για να επισκευάσετε ένα Titanium Series 7 Edition, που έχει υπονοηθεί ότι το Ultra είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό. Αυτές δεν είναι καν οι ακριβότερες επισκευές. Εάν σπάσετε το κεραμικό Series 5 σας, θα μπορούσατε να χάσετε 800 $ εάν θέλατε να το επιδιορθώσετε χωρίς AppleCare Plus.

Οι επισκευές Apple Watch Ultra είναι πανάκριβες χωρίς AppleCare

Δείτε επίσης: Apple: Φόρος τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ με αφιέρωμα στο site

Μιλώντας για το AppleCare, όμως, αυτή είναι η πραγματική λύση. Το σχέδιο προστασίας της Apple για το Apple Watch Ultra είναι 100 $ εκ των προτέρων (ή 4,99 $ το μήνα) και αυτό θα μειώσει τις επισκευές στα πολύ πιο διαχειρίσιμα $79. Εάν επισκευάσετε το Ultra σας έστω και μία φορά – και ας το παραδεχτούμε αν είστε ένας από τους «λάτρεις της περιπέτειας σε εξωτερικούς χώρους» στους οποίους η Apple εμπορεύεται το ρολόι, πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια στιγμή – θα βγείτε πολύ μπροστά με το AppleCare. Επιπλέον, η Apple μόλις τα κατάφερε, ώστε η πολιτική να καλύπτει απεριόριστες επισκευές αντί για μόνο δύο το χρόνο, κάτι που είναι ένα όφελος για εκείνους που θα ωθήσουν τον εαυτό τους και τον εξοπλισμό τους στα όρια.

Πηγή: theverge.com