Οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν άνοδο 5%, αφού η εταιρεία είπε ότι ο νέος τίτλος της, Splatoon 3, ξεπέρασε το ρεκόρ εγχώριων πωλήσεων.

Η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις του Splatoon 3 στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τις 3,45 εκατομμύρια μονάδες — εγχώριο ρεκόρ για οποιοδήποτε λογισμικό Nintendo Switch μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες από τις πωλήσεις.

Το παιχνίδι δράσης που κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου, ήταν ένας από τους πολυαναμενόμενους τίτλους στη σειρά της Nintendo φέτος.

Δείτε επίσης: Το Ubisoft+ είναι διαθέσιμο για δωρεάν δοκιμή για 30 ημέρες

Η επιτυχία του τίτλου μείωσε τους φόβους για επιβράδυνση του κλάδου μετά από μια έκρηξη που τροφοδοτήθηκε από την πανδημία που είδε τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι παίζοντας παιχνίδια. Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για το αντίκτυπο μιας πιθανής ύφεσης στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Οι γίγαντες gaming Nintendo, Microsoft και Sony είδαν απογοητευτικά αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο.

Nintendo: Το Splatoon 3 κάνει ρεκόρ στην Ιαπωνία

Ωστόσο, ο Serkan Toto, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kantan Games, αποκάλεσε το Splatoon 3 «καλτ επιτυχία» στην Ιαπωνία και είπε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση στην αγορά gaming οφείλεται στην έλλειψη σημαντικών τίτλων.

«Δεν είμαι μεγάλος υποστηρικτής της θεωρίας ότι η ύφεση βάζει πραγματικά ένα βαθούλωμα στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Νομίζω ότι ήταν πραγματικά μια ξηρασία με blockbusters», είπε ο Toto στο «Street Signs Asia»

του CNBC.

«Νομίζω ότι είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι έλκονται από τέτοιου είδους παιχνίδια, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ύφεση στον ορίζοντα ή όχι», πρόσθεσε.

Η βιομηχανία gaming εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σειρά από “αντίθετους ανέμους”, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας.

Nintendo: Το Splatoon 3 κάνει ρεκόρ στην Ιαπωνία

Διαβάστε επίσης: EA και Koei Tecmo συνεργάζονται για το επόμενο «υπέροχο hunting game»

Ωστόσο, η επιτυχία παιχνιδιών όπως το Splatoon 3 βοηθά στη διατήρηση της δυναμικής της ναυαρχίδας κονσόλας Switch της Nintendo, η οποία είναι πλέον πάνω από πέντε ετών, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών.

Η Nintendo ετοιμάζεται επίσης να κυκλοφορήσει νέα παιχνίδια στο δημοφιλές franchise Pokemon τον Νοέμβριο. Αργότερα την Τρίτη, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση Nintendo Direct όπου θα αποκαλύψει λεπτομέρειες για μελλοντικά παιχνίδια.

Πηγή: cnbc.com