Η Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη έναν νέο βασικού επιπέδου Kindle e-reader $99 με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε την Alexa στην Amazon Echo συσκευή σας

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η οθόνη, η οποία είναι πολύ πιο ευκρινής από το προηγούμενο Kindle των 89 $. Αυτό σημαίνει ότι το κείμενο θα φαίνεται πιο καθαρά όταν διαβάζετε, αντί να είναι ελαφρώς θολό. Η ευκρίνεια είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με το πιο ακριβό Kindle Paperwhite της Amazon που κοστίζει 140 $. Το νέο Kindle έρχεται επίσης με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, 16 GB αντί για 8 GB το οποίο λογικά θα είναι υπεραρκετό για τις περισσότερες ψηφιακές βιβλιοθήκες βιβλίων. Θα μπορείτε να αποθηκεύσετε χιλιάδες βιβλία.

Δείτε επίσης: Η Amazon συνεχίζει την εργασία εξ αποστάσεως και φέτος

Το νέο Kindle διαθέτει και οπίσθιο φωτισμό, αλλά δεν διαθέτει μερικές από τις πιο προηγμένες λειτουργίες οπίσθιου φωτισμού του Kindle Paperwhite, όπως η επιλογή αλλαγής της ισορροπίας λευκού σε πορτοκαλί απόχρωση για άνεση στην ανάγνωση. Επίσης, δεν είναι αδιάβροχο, επομένως θα πρέπει να εξετάσετε το πιο ακριβό μοντέλο εάν το χρησιμοποιείτε για παράδειγμα στην πισίνα.

Δείτε επίσης: The Lord of the Rings: The Rings of Power – Amazon Prime ρεκόρ

Και, τέλος, όπως και με άλλες ενημερώσεις στη σειρά Kindle, η Amazon έχει προσθέσει έναν νεότερο φορτιστή USB-C, που είναι η πιο κοινή θύρα που χρησιμοποιείται από τηλέφωνα Android, Apple tablets και άλλα.

Η Amazon παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο Kindle Kids το οποίο διαθέτει μερικά πρόσθετα που απευθύνονται σε νεαρούς αναγνώστες, όπως γονικούς ελέγχους για πρόσβαση στα βιβλία και ρύθμιση χρονοδιαγράμματος ανάγνωσης και ώρας ύπνου. Επίσης, η συσκευή επιτρέπει στα παιδιά να αναζητήσουν τις έννοιες των λέξεων που δεν γνωρίζουν.

Και οι δύο συσκευές είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία από την Τρίτη.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com