Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Seesaw για γονείς και δασκάλους ανέφερε ότι παραβιάστηκε από hackers, αφού ορισμένοι γονείς είπαν ότι έλαβαν μηνύματα με μια ακατάλληλη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

Σχολικές περιοχές στο Ιλινόις, τη Νέα Υόρκη, την Οκλαχόμα και το Τέξας δήλωσαν την Τετάρτη ότι η φωτογραφία στάλθηκε μέσω της εφαρμογής Seesaw σε γονείς και δασκάλους σε ιδιωτικές συνομιλίες.

Η εφαρμογή Seesaw, η οποία χρησιμοποιείται από 10 εκατομμύρια καθηγητές, μαθητές και μέλη της οικογένειας, δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν.

Δείτε επίσης: Phishing καμπάνια στοχεύει Έλληνες – Κλέβει τραπεζικά credentials

Σε μια δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, Sunniya Saleem, είπε ότι “συγκεκριμένοι λογαριασμοί χρηστών παραβιάστηκαν από εξωτερικό παράγοντα” και ότι η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της το περιστατικό.

Η ομάδα μας συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση για να διασφαλίσει ότι αποτρέπουμε την περαιτέρω διάδοση αυτών των εικόνων σε οποιονδήποτε χρήστη του Seesaw“, είπε.

Σε ένα επακόλουθο email, η εταιρεία είπε ότι ο/οι επιτιθέμενος/οι δεν απέκτησαν πρόσβαση διαχειριστή στο Seesaw αλλά παραβίασαν λογαριασμούς μεμονωμένων χρηστών μέσω credential stuffing επίθεσης.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Η ακατάλληλη φωτογραφία στάλθηκε σε ορισμένους γονείς και δασκάλους που χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Seesaw, ως σύνδεσμοι προς το bitly

, μια δημοφιλή υπηρεσία συντόμευσης συνδέσμων που κρύβει τις πραγματικές διευθύνσεις ιστού. Σε ορισμένους χρήστες, η εφαρμογή απεικόνιζε αυτόματα την εικόνα στη συνομιλία.

Ορισμένες σχολικές περιφέρειες προειδοποίησαν τους γονείς να μην ανοίγουν συνδέσμους που αποστέλλονται μέσω του Seesaw.

Παρακαλώ μην ανοίξετε κανέναν σύνδεσμο “bitly” που σας αποστέλλεται σε μήνυμα στο Seesaw“, αναφέρει η ανακοίνωση μιας σχολικής περιφέρειας του Ιλινόις. “Μπορεί να εμφανίζεται ως μήνυμα που σας εστάλη από άλλη σχολική οικογένεια, αλλά διαγράψτε το μήνυμα αμέσως, χωρίς να το ανοίξετε, καθώς στάλθηκε ακατάλληλο περιεχόμενο“.

Δείτε επίσης: Η καμπάνια domain typosquatting που στοχεύει τους χρήστες του Sniffies είναι ανεξέλεγκτη

Το Δημοτικό Σχολείο Castleton, στο Castleton-on-Hudson, στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι είχε δει επίσης στοιχεία για παραβίαση. “Εν τω μεταξύ, αν χρειαστεί να μιλήσετε με τον καθηγητή του μαθητή σας, στείλτε του ένα email“, ανέφερε.

Πηγή: www.nbcnews.com