Η Samsung Electronics αποκαλύπτει την νέα της περιβαλλοντική στρατηγική που έχει ως στόχο να είναι ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050!

Δείτε επίσης: Samsung για τελευταίο data breach: Ποιες πληροφορίες κλάπηκαν

Η Samsung ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επενδύσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε project ουδέτερης εκπομπής άνθρακα και περιβαλλοντικές τεχνολογίες έως το 2030, με στόχο να κάνει τις παγκόσμιες δραστηριότητες και τα προϊόντα της με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση.

Η εταιρεία λέει ότι η στρατηγική περιλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών από τη διαδικασία παραγωγής και την κατανάλωση ενέργειας/νερού σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την προμήθεια πρώτων υλών έως την ανακύκλωση και την απόρριψη.

Η Samsung σχεδιάζει να αφαιρέσει τις εκπομπές άνθρακα Scope 1 και 2 για όλες τις λειτουργίες στον τομέα του device experience (DX), που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης όπως κινητές συσκευές, τηλεοράσεις, ψηφιακές συσκευές και εξοπλισμό υγείας, με στόχο τη μείωση περίπου 17 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα εκπομπές ισοδύναμου διοξειδίου (CO2e) έως το 2030. Το τμήμα device solution (DS) — η επιχείρηση τσιπ μνήμης και foundry — στοχεύει επίσης στην εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες έως το 2050.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy S22: Έρχονται σημαντικές ενημέρωσεις κάμερας

Η ανακοίνωση ακολουθεί τις επικρίσεις ακτιβιστών και επενδυτών σχετικά με την αργή μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα από τον τεχνολογικό γίγαντα, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 80% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Samsung εντάχθηκε στην παγκόσμια πρωτοβουλία για εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, RE100, στην οποία συμμετέχουν παγκόσμιοι κατασκευαστές smartphone και ημιαγωγών όπως η Apple, η TSMC και η Microsoft. Η Microsoft ανακοίνωσε το 2020 τα σχέδιά της να γίνει carbon negative έως το 2030. Η Apple δήλωσε πέρυσι ότι θα δεσμευτεί για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2030. Οι επικριτές έχουν κατηγορήσει ορισμένες εταιρείες για greenwashing, για παρόμοιους ισχυρισμούς περί ουδετερότητας άνθρακα.

Δείτε επίσης: Τα Samsung Galaxy Watch 5 και Watch 5 Pro είναι πλέον επίσημα

Το 2050 μπορεί να σας φαίνεται αρκετά μακρινό αλλά η Samsung έχει τεράστια παραγωγική δραστηριότητα οπότε χρειάζεται πολύς χρόνος για να φτάσει σε αυτό τον στόχο.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com