Το TikTok στην προσπάθειά του να προσφέρει χώρο για πιο αυθεντικές αναρτήσεις, δημιούργησε ένα αντίγραφο του BeReal.

Το TikTok κυκλοφόρησε σήμερα μια νέα δυνατότητα που είναι ουσιαστικά απλώς ένα αντίγραφο του BeReal, της πολυσύχναστης γαλλικής κοινωνικής εφαρμογής που κερδίζει σταθερά δημοτικότητα. Η BeReal προσκαλεί τους χρήστες να τραβήξουν μια φωτογραφία μπροστινής και πίσω κάμερας σε τυχαία ώρα κάθε μέρα και είναι σχεδιασμένο για να τραβήξει μια πιο αυθεντική εικόνα του τι κάνουν οι φίλοι σας όλη την ημέρα (αλλά, φυσικά, μπορείτε απλώς να περιμένετε να ανεβάσετε post μέχρι να κάνετε κάτι ενδιαφέρον). Το Snapchat και το Instagram έχουν ήδη λανσάρει λειτουργίες μπροστινής και πίσω κάμερας και το Instagram φημολογείται ότι εργάζεται στη δική του, εφήμερη λειτουργία που βασίζεται στον χρόνο. Αλλά το TikTok κέρδισε τους ανταγωνιστές του με το να είναι η πρώτη εφαρμογή που απλώς εφάρμοσε το cut και paste του BeReal στην πλατφόρμα του.

Δείτε επίσης: TikTok: Αρνείται ισχυρισμούς για παραβίαση και κλοπή δεδομένων

«Το TikTok Now προσκαλεί εσάς και τους φίλους σας να καταγράψετε αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώντας την μπροστινή και πίσω κάμερα της συσκευής σας», αναφέρει το ιστολόγιο της εταιρείας. «Θα λαμβάνετε ένα καθημερινό μήνυμα προτροπής για να τραβήξετε ένα βίντεο 10 δευτερολέπτων ή μια στατική φωτογραφία για να μοιραστείτε εύκολα αυτό που κάνετε.»

TikTok: Mόλις κυκλοφόρησε έναν BeReal κλώνο, τo TikTok Now

Κάθε μέρα, όταν το BeReal σβήνει, οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση push που τους λέει ότι «ήρθε η ώρα για BeReal», με alert emojis. Η ειδοποίηση του TikTok φαίνεται ίδια – οι χρήστες ειδοποιούνται με emoji αστραπής ότι είναι «Time to Now», το οποίο ομολογουμένως δεν θυμίζει το BeReal.

Η λειτουργία μπορεί να είναι διαθέσιμη για χρήστες των Η.Π.Α. Στις mockup εικόνες, φαίνεται ότι το «Now» έχει μπει στον χώρο στην κάτω γραμμή πλοήγησης, δίπλα στο κουμπί ανάρτησης. Από την πλευρά μας τουλάχιστον, δεν βλέπουμε ακόμη τη λειτουργία. Το TikTok το πρόσθεσε σε άλλες περιοχές, το TikTok Now μπορεί να λειτουργεί ως αυτόνομη εφαρμογή.

Δείτε επίσης: TikTok Android: Ευπάθεια επέτρεπε την παραβίαση λογαριασμών

Το BeReal έχει τις δικές του ανησυχίες για το απόρρητο – εάν δεν προσέχετε να απενεργοποιείτε την τοποθεσία σας, μπορεί κατά λάθος να μοιράζεστε ακριβώς το μέρος που ζείτε, μέχρι το όνομα της οδού, με όλους τους φίλους σας. Σίγουρα, το BeReal προορίζεται για χρήση στον κύριο κοινωνικό σας κύκλο, αλλά μιλάμε για το διαδίκτυο που υπάρχει δημόσιο feed! Στις mockup εικόνες που κοινοποιήθηκαν, η τοποθεσία δεν φαίνεται να αποτελεί μέρος του interface του TikTok Now.

TikTok: Mόλις κυκλοφόρησε έναν BeReal κλώνο, τo TikTok Now

Έτσι, κατά την κυκλοφορία, το TikTok Now διαθέτει ορισμένες ενσωματωμένες λειτουργίες απορρήτου. Όπως και το ίδιο το TikTok, εάν κάποιος κάτω των 16 ετών εγγραφεί σε μια αυτόνομη εφαρμογή TikTok Now, ο λογαριασμός του θα οριστεί ως ιδιωτικός από προεπιλογή. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι 18 ετών για να μοιραστούν τις αναρτήσεις BeReal στο TikTok Now στο Explore feed. Για τους χρήστες 13 έως 15, μόνο οι φίλοι τους — άτομα που ακολουθούν και τους ακολουθούν — θα μπορούν να σχολιάζουν στις αναρτήσεις τους. Ακόμη και για χρήστες 18+, η προεπιλεγμένη ρύθμιση θα επιτρέπει μόνο στους φίλους να βλέπουν τις αναρτήσεις τους, παρόλο που μπορούν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους για να τις μοιραστούν με τον κόσμο, εάν το επιθυμούν.

Φαίνεται πάντα «φτηνό» όταν όλες οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης αντιγράφουν η μία την άλλη. Πόσες εφαρμογές έχουν τώρα έναν κλώνο TikTok; Αλλά η BeReal δεν ανήκει σε έναν τεράστιο τεχνολογικό γίγαντα όπως το Instagram ή το YouTube – σύμφωνα με το Crunchbase, η εταιρεία έχει λιγότερους από 50 υπαλλήλους.

Πηγή: techcrunch.com