Νέο hack: Βίντεο και source code από το Grand Theft Auto 6 (GTA 6) φαίνεται να διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αφού ένας hacker φέρεται να παραβίασε τον Slack server και το Confluence wiki του video game publisher, Rockstar Games.

Τα βίντεο και ο source code διέρρευσαν για πρώτη φορά στο GTAForums, όπου ένας hacker με το όνομα “teapotuberhacker” μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς ένα αρχείο RAR με 90 κλεμμένα βίντεο.

Δείτε επίσης: YouTube: Κακόβουλα λογισμικά διαδίδονται μέσω gaming βίντεο

Τα βίντεο φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί από προγραμματιστές που πραγματοποιούν εντοπισμό σφαλμάτων σε διάφορες λειτουργίες του παιχνιδιού, όπως γωνίες κάμερας, NPC tracking και locations στο Vice City. Επιπλέον, ορισμένα από τα βίντεο περιέχουν φωνητικές συνομιλίες μεταξύ του πρωταγωνιστή και άλλων NPC.

Ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει κλέψει “source code και assets για τα GTA 5 και 6, GTA 6 testing build”, αλλά προσπαθεί να εκβιάσει την Rockstar Games για να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση περαιτέρω δεδομένων.

Προς το παρόν, ο hacker δεν πουλά τον source code του Grand Theft Auto 6, αλλά λέει ότι έχει λάβει προσφορές άνω των 10.000 $.

Ορισμένα μέλη του φόρουμ, στο οποίο διέρρευσαν τα βίντεο, έδειξαν δυσπιστία ως προς την αυθεντικότητα του hack. Ο επιτιθέμενος διέρρευσε screenshots τόσο του source code του Grand Theft Auto V όσο και του Grand Theft Auto 6 για να αποδείξει ότι πράγματι έχει στα χέρια του αυτά τα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Starbucks Singapore: Τα data πελατών έχουν παραβιαστεί

Αν και η Rockstar Games δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό, το Bloomberg λέει ότι επιβεβαίωσε ότι η διαρροή ήταν έγκυρη.

Τα βίντεο, που διέρρευσαν, εμφανίστηκαν και στο YouTube και στο Twitter, με την Rockstar Games να εκδίδει ειδοποιήσεις παραβίασης του DMCA και να κάνει αιτήματα κατάργησης για τη λήψη των βίντεο offline.

Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο λόγω αξίωσης πνευματικών δικαιωμάτων από την Take 2 Interactive“, αναφέρει μια ειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων από την Take 2 Interactive, τη μητρική της Rockstar Games. Αυτές οι ειδοποιήσεις προσδίδουν περαιτέρω εγκυρότητα στο hack και στη διαρροή των δεδομένων.

Ωστόσο, ο hacker και άλλοι είχαν ήδη αρχίσει να διαρρέουν τα κλεμμένα βίντεο του Grand Theft Auto 6 και τμήματα του source code στο Telegram.

Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency giveaway scams φέτος τριπλασιάστηκαν

Ο ίδιος hacker βρίσκεται πίσω και από την επίθεση της Uber;

Ο hacker δεν εξήγησε λεπτομερώς πώς απέκτησε πρόσβαση στα βίντεο και τον source code του Grand Theft Auto 6. Είπε μόνο ότι έγινε μέσω παραβίασης των Slack και Confluence servers της Rockstar.

Ο επιτιθέμενος ισχυρίζεται ότι είναι υπεύθυνος και για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Uber. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό αλλά και σε εκείνη την περίπτωση, ο επιτιθέμενος απέκτησε πρόσβαση στον διακομιστή Slack της εταιρείας και σε άλλες εσωτερικές υπηρεσίες αφού πραγματοποίησε μια επίθεση social engineering σε έναν υπάλληλο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com