Ολόκληρη η σειρά iPhone 15 φέρεται ότι θα περιλαμβάνει το Dynamic Island του iPhone 14 Pro. Σε ένα tweet που εντόπισε η MacRumors, ο αναλυτής οθόνης Ross Young είπε ότι αναμένει από την Apple να κάνει το screen cutout στάνταρ σε όλα τα iPhone του 2023.

Δείτε επίσης: 7 λειτουργίες iPhone που πρέπει να υιοθετήσει και το Android

Το Dynamic Island είναι μια περιοχή σε σχήμα χαπιού που περιβάλλει τους αισθητήρες Face ID και την μπροστινή κάμερα στα μοντέλα iPhone 14 Pro. Η λειτουργία μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις συστήματος για πράγματα όπως εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και το μήνυμα ελέγχου ταυτότητας Face ID και θα λειτουργεί επίσης με τις Live Activities σε εφαρμογές τρίτων όταν κυκλοφορήσει το iOS 16.1 αργότερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

Επιπλέον, η εταιρεία φέρεται ότι θα διατηρήσει την τεχνολογία οθόνης ProMotion 120Hz αποκλειστικά σε εκδόσεις Pro λόγω μιας αλυσίδας εφοδιασμού που «δεν μπορεί να υποστηρίξει» τη λειτουργία σε πιο προσιτά μοντέλα. Σε ένα επόμενο tweet, ο Young είπε ότι η Apple είναι πιο πιθανό να μεταφέρει την τεχνολογία σε λιγότερο ακριβά iPhone το 2024.

Δείτε επίσης: iOS 16: 4 μοντέλα iPhone δε δείχνουν το ποσοστό μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης

Η ανάπτυξη του προτύπου Dynamic Island σε κάθε νέο iPhone θα ήταν πολύ λογικό για την Apple, ιδιαίτερα για να ενθαρρύνει τους προγραμματιστές να επωφεληθούν από τη δυνατότητα. Ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν ήδη το cutout για διασκεδαστικές λειτουργίες. Μόλις φτάσει το iOS 16.1 αργότερα μέσα στην χρονιά, το Dynamic Island θα συνεργαστεί και με το Live Activities API της Apple. Είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που θα έκανε το τυπικό iPhone πιο ελκυστικό στους καταναλωτές που κρατούν την τρέχουσα συσκευή τους. Ενώ το iPhone 12 ήταν μια μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με το iPhone 11, τα iPhone 13 και iPhone 14 ήταν λιγότερο συναρπαστικά.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com