Σύμφωνα με τη SpaceX, η ευρυζωνική υπηρεσία Starlink που βασίζεται σε δορυφόρους καλύπτει πλέον και τις επτά ηπείρους, μετά και την προσθήκη του σταθμού McMurdo στην Ανταρκτική.

Την Κυριακή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, έγραψε στο Twitter ότι η υπηρεσία διαδικτύου υψηλής ταχύτητας που δρομολογείται σε χαμηλή τροχιά στη Γη, είναι πλέον και επίσημα διαθέσιμη παγκοσμίως.

Η υπηρεσία μόλις πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε στην Αφρική, ξεκινώντας από τη Μοζαμβίκη και τη Νιγηρία και θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους στις Φιλιππίνες για να αρχίσει να καλύπτει και τη νοτιοανατολική Ασία.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Musk, η υπηρεσία χρησιμοποιείται ακόμη και στο κάτω μέρος του πλανήτη, από επιστήμονες στην Ανταρκτική.

Δείτε ακόμα: Το Starlink internet της SpaceX έρχεται τώρα στα κρουαζιερόπλοια

Το δίκτυο Starlink έχει σχεδιαστεί κυρίως για άτομα σε αγροτικές περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε επίγειες τηλεπικοινωνιακές υποδομές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της SpaceX, “Το Starlink internet λειτουργεί στέλνοντας πληροφορίες μέσω του κενού του διαστήματος, όπου ταξιδεύει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στο καλώδιο οπτικών ινών και μπορεί να φτάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και μέρη.

Η Starlink δραστηριοποιείται εδώ και λίγο καιρό στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και μια σειρά από χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης

.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί στη μεγαλύτερη φυσική χώρα στη Γη, τη Ρωσία. Η SpaceX ενεργοποίησε το Starlink στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Χιλιάδες δέκτες Starlink έχουν επίσης σταλεί στην Ουκρανία για να κρατούν συνδεδεμένες τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο περιοχές. Ο Musk ανέφερε επίσης ότι το Starlink κατάφερε να αντισταθεί στις ρωσικές προσπάθειες να το εμποδίσουν.

Δείτε επίσης: SpaceX & T-Mobile συνεργασία: Σήμα στα κινητά παντού μέσω Starlink!

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 3.000 δορυφόροι Starlink σε τροχιά και η SpaceX θα συνεχίσει να προσθέτει τουλάχιστον χίλιους ακόμα, με την τρέχουσα άδειά της από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει εκφράσει την επιθυμία να αναπτύξει τον μέγα αστερισμό σε έως και 50.000 ιπτάμενους δρομολογητές.

Ο Musk αποκάλυψε μέσω Twitter τον Ιούνιο ότι οι συνδρομές Starlink πλησίαζαν ήδη το μισό εκατομμύριο.