Η Tesla αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα Full Self-Driving (FSD) Beta για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, με την προσθήκη 60.000 επιπλέον κατόχων. Το FSD Beta της Τesla θα έχει πλέον πάνω από 160.000 άτομα στο πρόγραμμα.

Δείτε επίσης: Η Tesla ρωτά τους πελάτες που θέλουν νέους σταθμούς φόρτισης

Το πρόγραμμα FSD Beta επιτρέπει στα οχήματα της Tesla να οδηγούν αυτόνομα σε έναν προορισμό που έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, αλλά ο οδηγός πρέπει να παραμένει σε εγρήγορση και έτοιμος να πάρει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Το πρόγραμμα FSD Beta τιμολογείται ως πιο προηγμένο σύστημα αυτόνομης κίνησης από την υπάρχουσα επιλογή «Πλήρης δυνατότητα αυτοοδήγησης».

Δεδομένου ότι η ευθύνη ανήκει στον οδηγό και όχι στο σύστημα της Tesla, το FSD Beta εξακολουθεί να θεωρείται σύστημα υποβοήθησης οδηγού επιπέδου δύο, παρά το όνομά του. Η Tesla χρησιμοποιεί βασικά τον στόλο πελατών της για να δοκιμάσει τις δυνατότητες της λειτουργίας και να συλλέξει δεδομένα για να προχωρήσει προς τους στόχους της να κάνει το σύστημα πραγματικά αυτόνομο και να μεταφέρει την ευθύνη για την ασφάλεια οδήγησης στην Τesla.

Το FSD Beta είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα λόγω του πιθανού κινδύνου δοκιμής του λογισμικού με πελάτες σε δημόσιους δρόμους, αλλά η Tesla ήταν αρκετά προσεκτική στην κυκλοφορία, κάνοντας σταδιακές επεκτάσεις σε περισσότερους κατόχους.

Δείτε ακόμα: Ο πρώτος σταθμός Supercharger V4 της Tesla μας δείχνει το μέλλον

Η Tesla ξεκίνησε το πρόγραμμα FSD Beta τον Οκτώβριο του 2020 και στην αρχή, είχε μόνο μερικές χιλιάδες κατόχους στο πρόγραμμα. Σταδιακά μεγάλωσε και περιλαμβάνει περίπου 100.000 ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια, με την τελευταία ενημέρωση λογισμικού 10.69, ο Elon Musk

άρχισε να υπαινίσσεται ότι η Τesla θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερους ιδιοκτήτες λόγω της αυξημένης εμπιστοσύνης στο σύστημα.

Σήμερα, ο Musk επιβεβαίωσε ότι η Tesla επεκτείνει το πρόγραμμα Full Self-Driving (FSD) Beta σε 160.000 κατόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Tesla θα επεκταθεί σε ιδιοκτήτες που έχουν βαθμολογία ασφάλειας οδηγού άνω του 80.

Πριν από όλα αυτά, οι πελάτες της Τesla πρέπει να αγοράσουν την επιλογή FSD Capability, η οποία τώρα κοστίζει 15.000 $ US (22.337 $) στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Η Tesla ψάχνει για funds για την επέκταση του δικτύου Supercharger σε non-Tesla EV ιδιοκτήτες

Η Tesla κατασκεύασε ένα σύστημα βαθμολογίας ασφαλείας, το οποίο χρησιμοποιεί δεδομένα οδήγησης που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο από οχήματα της Tesla για να προσδιορίσει εάν είστε «καλός οδηγός» με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των «Προειδοποιήσεων Μπροστινής Σύγκρουσης» που λαμβάνετε, η ποσότητα του δυνατού φρεναρίσματος που κάνετε, επιθετική στροφή, μη ασφαλής απόσταση που ακολουθείτε και περιπτώσεις αναγκαστικής απεμπλοκής του αυτόματου πιλότου.