Η Nintendo ανακοίνωσε ότι τερματίζει την υποστήριξη σύνδεσης στα accounts μέσω Facebook και Twitter στις 25 Οκτωβρίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι gamers δεν θα μπορούν να συνδεθούν ή να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό Nintendo χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Facebook ή Twitter. Ωστόσο, θα είναι δυνατή η σύνδεση ή η δημιουργία νέου λογαριασμού Nintendo με Google ή Apple account.

Δείτε επίσης: Το GoldenEye 007 έρχεται στο Nintendο Switch με Online Multiplayer

Εάν σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά στο λογαριασμό μετά τις 25 Οκτωβρίου, θα πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email ή το όνομα χρήστη που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στη Nintendo. Εάν δεν έχετε ορίσει το Nintendo account σας ή έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, θα πρέπει να επιλέξετε “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;” στη σελίδα σύνδεσης του Nintendo account και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στην καταχωρισμένη διεύθυνση email σας, δεν θα μπορείτε να αλλάξετε μόνοι σας τη διεύθυνση email. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Nintendo. Όπως είπαμε παραπάνω, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google ή Apple account σας με την προϋπόθεση ότι τα έχετε συνδέσει στο παρελθόν με τον λογαριασμό σας στη Nintendo.

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να προκαλέσει αυτή η αλλαγή.

Δείτε επίσης: Nintendο: Το Splatoon 3 κάνει ρεκόρ στην Ιαπωνία

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό σε όσους χρησιμοποιούσαν λογαριασμό Facebook ή Twitter για να συνδεθούν στον λογαριασμό τους στη Nintendo

“, αναφέρει η εταιρεία σε σελίδα υποστήριξης.

Μια άλλη αλλαγή που ανακοίνωσε η Nintendo είναι ότι θα απαλλαγεί από το image sharing στο Wii U και το Nintendο 3DS την ίδια ημέρα, στις 25 Οκτωβρίου. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι παίκτες δεν θα μπορούν πλέον να δημοσιεύουν εικόνες στο Twitter ή το Facebook μέσω του Wii U και του Nintendo 3DS. Ωστόσο, οι εικόνες και τα σχόλια που έχουν ήδη αναρτηθεί στο Facebook και στο Twitter δεν θα επηρεαστούν. Θα παραμείνουν διαθέσιμα ακόμη και μετά τις 25 Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Η Nintendο ανακοινώνει την ημερομηνία λήξης του Dragalia Lost

Η Nintendo ανακοίνωσε τις δύο αλλαγές, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Ωστόσο, η απόφαση της εταιρείας να μην επιτρέπει πλέον στους παίκτες να δημοσιεύουν εικόνες στο Twitter ή το Facebook μέσω του Wii U και του Nintendo 3DS δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η εταιρεία σταδιακά εγκαταλείπει διάφορες λειτουργίες για αυτές τις δύο συσκευές.

Πηγή: techcrunch.com