Η Google κυκλοφορεί ένα εργαλείο που διευκολύνει την κατάργηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης που περιέχουν τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου σας και άλλες προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες, ανέφερε το 9to5Google. Αποκάλυψε για πρώτη φορά τη λειτουργία “results about you” στην I/O 2022 τον Μάιο, περιγράφοντάς την ως έναν τρόπο “να σας βοηθήσει να ελέγχετε εύκολα εάν οι προσωπικές σας πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης”.

Google search: Κυκλοφορεί το εργαλείο “results about you”

Δείτε επίσης: Google Discover update: Νέα λειτουργία θα αποκρύπτει τα YouTube video που δεν σας ενδιαφέρουν

Εάν δείτε ένα αποτέλεσμα με τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση κατοικίας ή το email σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά. Αυτό ανοίγει το συνηθισμένο πλαίσιο “About this result”, αλλά τώρα περιέχει μια νέα επιλογή “Remove result” στο κάτω μέρος της οθόνης. Ένα παράθυρο διαλόγου αναφέρει ότι εάν το αποτέλεσμα περιέχει ένα από αυτά τα τρία πράγματα, “we can review your request more quickly”.

Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθήσετε το αίτημα σε ένα νέο στοιχείο μενού στην εφαρμογή Google που ονομάζεται “Results about you”, που είναι διαθέσιμο πατώντας το προφίλ χρήστη σας επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο των αιτημάτων μέσω των φίλτρων “All requests”, “In progress” και “Approved”.

Δείτε επίσης: Google Nest Wifi Pro: Διέρρευσε η τιμή του

Η ίδια σελίδα σάς επιτρέπει να υποβάλετε ένα νέο αίτημα με ένα βήμα “Why would you like to remove this result”. Οι επιλογές εκεί περιλαμβάνουν τα “It shows my personal contact info”, “It shows my contact into with an intent to harm me”, “It shows other personal info”, “It contains illegal info” και “It’s outdated”. Προηγουμένως, ωστόσο, η Google είχε πει ότι ενδέχεται

να μην ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν λαμβάνουμε αιτήματα κατάργησης, θα αξιολογούμε όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας για να διασφαλίσουμε ότι δεν περιορίζουμε τη διαθεσιμότητα άλλων πληροφοριών που είναι γενικά χρήσιμες, για παράδειγμα σε άρθρα ειδήσεων. Φυσικά, η κατάργηση των στοιχείων επικοινωνίας από το Google Search δεν τα αφαιρεί από τον ιστό, γι’ αυτό μπορεί να θέλετε να επικοινωνήσετε απευθείας με το hosting site.

Δείτε επίσης: Ορθογραφικός έλεγχος μέσω Google και Microsoft μπορεί να κλέψει προσωπικά δεδομένα

Η νέα λειτουργία έχει κυκλοφορήσει μόνο σε περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σημειώνει το 9to5Google. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αφαιρέσετε άλλες πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης ή περιεχόμενο doxxing από το Google Search μέσω ενός αιτήματος κατάργησης — υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό διαθέσιμες εδώ.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com