Η Google ενσωματώνει τις υπενθυμίσεις Assistant και Calendar στην εφαρμογή Tasks. Η εταιρεία θέλει να διευκολύνει τη διαχείριση των εργασιών και των υπενθυμίσεων από οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις εφαρμογές, ενοποιώντας τα συστήματα to-do της.

Δείτε επίσης: Google search: Κυκλοφορεί το εργαλείο “results about you”

Επί του παρόντος, το Google Tasks — το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ως αυτόνομη εφαρμογή το 2018 — λειτουργεί στο δικό του silo. Μπορείτε να δημιουργήσετε εργασίες, δευτερεύουσες εργασίες και να ορίσετε υπενθυμίσεις στις εφαρμογές iOS και Android ή μέσω ενός πλαϊνού πλαισίου στο Gmail ή στο Google Drive στο web. Ωστόσο, αυτά δεν εμφανίζονται στις υπενθυμίσεις του Assistant σας. Επιπλέον, το Calendar έχει δύο ξεχωριστές επιλογές για τη δημιουργία εργασιών και υπενθυμίσεων, που μπορεί να μπερδέψουν τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Google Discover update: Νέα λειτουργία θα αποκρύπτει τα YouTube video που δεν σας ενδιαφέρουν

Η Google προσπαθεί να το αλλάξει αυτό με μια ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Όταν οι χρήστες θα ορίζουν μια υπενθύμιση με τον Google Assistant, θα εμφανίζεται και στις λίστες Tasks και Calendar. Θα λάβουν επίσης μια ειδοποίηση για την υπενθύμιση ολοκλήρωσης της εργασίας την καθορισμένη ώρα.

«Σύντομα, θα απλοποιήσουμε τις λύσεις διαχείρισης εργασιών με τη μετεγκατάσταση των Assistant και Calendar Reminder στο Google Tasks. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε πλέον έναν εύκολο τρόπο να προβάλλετε και να διαχειρίζεστε όλες τις εκκρεμότητες σας σε ένα μέρος μέσω των Google Tasks, ανεξάρτητα από το αν τις δημιουργείτε χρησιμοποιώντας τον Assistant ή το Calendar», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση.

Δείτε επίσης: Google Nest Wifi Pro: Διέρρευσε η τιμή του

Η Google είπε ότι τους επόμενους μήνες οι χρήστες θα δουν ένα μήνυμα προτροπής για να δοκιμάσουν τη νέα ενσωματωμένη εμπειρία Task όταν χρησιμοποιούν το Calendar ή τον Assistant. Επιπλέον, η εταιρεία θα καταργήσει τις επιλογές Calendar Reminder μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com