Το Crash Detection στο πιο πρόσφατο iPhone θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για εσάς σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Τώρα μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας στο πιο πρόσφατο iPhone της Apple, το iPhone 14, το οποίο έρχεται με μια σειρά από ελαφρώς καλύτερες δυνατότητες από το προηγούμενο iPhone. Αλλά υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει: Crash Detection και μπορεί απλώς να σώσει τη ζωή σας. Αν δουλεύει δηλαδή.

Το Crash Detection είναι τώρα διαθέσιμο στο iPhone 14 και στο νέο Apple Watch. Δείτε πώς λειτουργεί:

Δείτε επίσης: iOS 16: Όλα τα χαρακτηριστικά που έφερε η Apple

YouTubers δοκιμάζουν το Crash Detection του iPhone 14

Το iPhone 14 περιλαμβάνει νέα τεχνολογία ανίχνευσης σύγκρουσης(Crash Detection) την οποία η Apple έχει επίσης ενσωματώσει στο νέο Apple Watch. Η λειτουργία αξιοποιεί το γυροσκόπιο, τους αισθητήρες και το machine learning του τηλεφώνου για να ανιχνεύσει εάν έχετε υποστεί τροχαίο ατύχημα και καλεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην τοποθεσία σας, ενώ επίσης ειδοποιεί τις emergency επαφές.

Για να ανακαλύψει εάν το iPhone μπορεί πραγματικά να ανιχνεύσει ατυχήματα, το ατρόμητο κανάλι YouTube TechRax αποφάσισε να συντρίψει ένα remote controlled Mercury Grand Marquis σε ένα σωρό από λιγότερο αναγνωρίσιμα μέρη σκουριασμένων και καμμένων οχημάτων. Το κανάλι δημοσίευσε τα ευρήματά του στο YouTube αυτή την εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι: Εάν κολλήσετε με ταινία ένα iPhone 14 στο προσκέφαλο ενός Mercury Grand Marquis και ρίξετε αυτό το αυτοκίνητο πάνω σε πράγματα, η λειτουργία Crash Detection

φαίνεται να λειτουργεί!

Είναι επιστήμη; Όχι πραγματικά. Η ανάρτηση λέει “Το βίντεο γυρίστηκε σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον”, αλλά φαίνεται να είναι απλώς ένα χωράφι με άλλα πεταμένα οχήματα σε αυτό. Δεν υπάρχουν οχήματα διάσωσης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, και το αυτοκίνητο φαίνεται να βγαίνει από την τροχιά μερικές φορές.

Δείτε επίσης: Η Apple μέχρι το τέλος του έτους θα πουλάει ads σε νέα σημεία στο App Store

YouTubers δοκιμάζουν το Crash Detection του iPhone 14

Αλλά αυτό είναι το είδος του ενδιαφέροντος και καταστροφικού πειράματος του iPhone 14 Crash Detection που αποτελεί τη διασκεδαστική προβολή στο YouTube. Οι αξιοσημείωτοι 7,6 εκατομμύρια συνδρομητές του TechRax έχουν παρακολουθήσει αυτούς τους ανθρώπους να ρίχνουν ένα iPhone 13 Pro σε έναν καταρράκτη ύψους 150 ποδιών και ένα iPhone 6s σε λάβα.

Γιατί; Γιατί όχι! Μπορεί να φαίνεται σαν να είναι ένα ζευγάρι αγοριών που διασκεδάζουν το να τσακίζουν πράγματα σε ένα χωράφι, αλλά υπάρχει σχεδόν μια παράλογη καλλιτεχνική αξία να τοποθετούμε αυτά τα ακριβά αντικείμενα που έχουμε υπερεκτιμήσει και από τα οποία βασιζόμαστε σε τόσο ακραία σενάρια.

Πηγή: jalopnik.com