Το Zilliqa αποκάλυψε ένα πρωτότυπο gaming console, που στοχεύει να «κρύψει την πολυπλοκότητα του Web3 από τον τελικό χρήστη».

Το Layer-1 blockchain Zilliqa ετοιμάζεται να βουτήξει στον κόσμο του Web3 gaming, με την κυκλοφορία ενός hardware console και ενός gaming hub.

Μια πρωτότυπη έκδοση της κονσόλας αποκαλύφθηκε σήμερα, επιδεικνύοντας έναν κομψό σχεδιασμό με μια σειρά από ports που περιλαμβάνουν συνδέσεις HDMI, Ethernet και USB-C και USB 3.0. Οι πλήρεις προδιαγραφές για την κονσόλα παραμένουν άγνωστες, αν και το Zilliqa υπερασπίζεται τη φιλικότητα προς τον χρήστη, με δυνατότητες Web3, όπως crypto wallet και mining ενσωματωμένο για να «κρύβουν την πολυπλοκότητα του Web3 από τον τελικό χρήστη», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στην Decrypt.

Οι μηχανικοί του Zilliqa πέρασαν έξι μήνες στην ερευνητική φάση, σχεδιάζοντας και δοκιμάζοντας την κονσόλα με σκοπό την απρόσκοπτη ενσωμάτωση των πτυχών Web3 – crypto wallet, mining software, τεχνολογία blockchain – σε μια αναγνωρίσιμη εμπειρία gaming.

Δείτε επίσης: Η Bitdefender κυκλοφορεί δωρεάν decryptor για το LockerGoga ransomware

Το Zilliqa «αποθέτησε την προσέγγιση της απόκρυψης της πολυπλοκότητας της δημιουργίας του ενσωματωμένου Web3 πορτοφολιού», δήλωσε στην Decrypt ο Valentin Cobelea, Επικεφαλής Τεχνολογίας Παιχνιδιών στο Zilliqa. Ο Cobelea έδειξε το παράδειγμα της συλλογής NFT Top Shot του NBA ως benchmark προς μίμηση.

Το Zilliqa θα κυκλοφορήσει το gaming console Web3 το 2023

Οι παίκτες θα μπορούν να κερδίζουν Zilliqa (ZIL) tokens μέσω της ολοκλήρωσης in-game “skill-to-earn” missions, tasks και quests εντός του παιχνιδιού. Σε αυτήν την περίπτωση, τα tokens μπορούν να θεωρηθούν παρόμοια με coins ή rewards σε παραδοσιακά παιχνίδια, αλλά με τις πρόσθετες λειτουργίες της τεχνολογίας blockchain.

Επιπλέον, το Zilliqa σημείωσε ότι «οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν mine ZIL tokens», μια διαδικασία που αναμένουν ότι θα «οδηγήσει σε περαιτέρω αποκέντρωση του blockchain Zilliqa επεκτείνοντας τον αριθμό των miners παγκοσμίως».

Σχετικά με το θέμα του πόσα ακριβώς έσοδα θα μπορούσαν να κερδίσουν οι gamers, τόσο για εξειδικευμένη συμμετοχή όσο και για mining, η Cobelea είπε ότι το εισόδημά τους «εξαρτάται από το πόσο καλοί είναι οι gamers και το ποσό που κερδίζουν θα αντικατοπτρίζει αυτό».

Αν και το Zilliqa δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει λεπτομέρειες για την τιμολόγηση της κονσόλας, αναφέρει ότι η κονσόλα «μπορεί τελικά να πληρώσει για τον εαυτό της».

Το Zilliqa, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα στο mainnet, είναι ένα layer-1 smart contract blockchain. Τους τελευταίους μήνες συνεχίζει επιθετικά τις προσπάθειες να επεκτείνει την επιρροή της στη σφαίρα του gaming, προσχωρώντας στην Blockchain Gaming Alliance (BGA)

τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και δημιουργώντας συνεργασίες με τις ομάδες esports MAD Lions, RRQ και πιο πρόσφατα Alien Worlds και XBorg.

Η συνεργασία του Zilliqa με τον οργανισμό Web3 esports XBorg θα δει την κοινότητα του XBorg να βοηθά στη δημιουργία τουρνουά gaming και στις προσπάθειες μάρκετινγκ, καθώς και να λαμβάνει πρόσβαση beta για τη δοκιμή του gaming hub του Zilliqa τον Οκτώβριο.

Δείτε επίσης: Τα sites που προωθούν cryptocurrency giveaway scams φέτος τριπλασιάστηκαν

Το Zilliqa θα κυκλοφορήσει το gaming console Web3 το 2023

Μετά από αυτή τη φάση δοκιμών, η κονσόλα παιχνιδιών έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023, με την κοινή κυκλοφορία δύο εγγενών τίτλων του Zilliqa, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού first-person shooter (FPS) WEB3WAR.

Τα παιχνίδια Web3 περιστρέφονται γύρω από την αρχή ότι οι παίκτες πρέπει να έχουν πλήρη αυτονομία και ιδιοκτησία επί των αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, όπως και no-fungible-tokens (NFT).

Με κρυπτογραφικά μοναδικά NFT που αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία εντός του παιχνιδιού, όπως όπλα, skins και badges, η ιδέα είναι ότι ο παίκτης μπορεί να κατέχει την ψηφιακή του ιδιοκτησία, να την πουλήσει ή ακόμα και να την μεταφέρει μεταξύ virtual κόσμων στο εκκολαπτόμενο metaverse.

Ωστόσο, οι πρώτοι χρήστες της τεχνολογίας gaming blockchain αντιμετώπισαν αντιδράσεις από σκεπτικιστές στην παραδοσιακή κοινότητα gaming, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες της χρηματιστικοποίησης στην εμπειρία παιχνιδιού, το περιβαλλοντικό αντίκτυπο του blockchain και τις επιπτώσεις του “play-to-earn” gaming στους καταναλωτές στις αναδυόμενες αγορές.

Ο Cobelea είπε στην Decrypt ότι το Zilliqa δεν σχεδιάζει να επαναλάβει το μοντέλο παιχνιδιών “play-to-earn” όπως η Axie Infinity, η οποία —για ένα διάστημα τουλάχιστον— επέτρεψε στους παίκτες σε ορισμένες ασιατικές χώρες να κερδίζουν μεροκάματο.

«Δεν θέλουμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με την προσέγγιση της Axie, αλλά αντίθετα με τα Counter-Strikes του κόσμου, όπου η εστίαση είναι στην εμπειρία παιχνιδιού και όχι στο κομμάτι των κερδών», είπε. «Αν διασκεδάζεις, απολαμβάνεις το παιχνίδι και μετά ανταμείβεσαι».

Πηγή: decrypt.co