Η NASA αποφάσισε να παραλείψει την προσπάθεια εκτόξευσης Artemis I την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου λόγω της τροπικής καταιγίδας Ian που απειλεί τη Φλόριντα.

Δείτε επίσης: Η NASA θα συντρίψει το DART probe σε έναν αστεροειδή

Η NASA νωρίτερα αυτό το μήνα όρισε την τρίτη της απόπειρα εκτόξευσης όχι νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, με μια πιθανή εφεδρική ευκαιρία στις 2 Οκτωβρίου να είναι υπό εξέταση.

Η τροπική καταιγίδα Ian προβλέπεται ότι θα ενταθεί πολύ γρήγορα σε τυφώνα. Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων εξέδωσε προειδοποίηση για την τροπική καταιγίδα σε πολλές περιοχές της Φλόριντα, καθώς η τροπική καταιγίδα Ian πλησιάζει πιο κοντά στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Ο Δίας βρίσκεται πιο κοντά στη Γη από ποτέ, λέει η NASA

Το Σάββατο, οι μηχανικοί της NASA αποφάσισαν να σταματήσουν την προσπάθεια εκτόξευσης την Τρίτη στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα.

Σε μια ενημέρωση την Κυριακή, η NASA είπε ότι διεξάγει τις τελικές προετοιμασίες για την επαναφορά του πυραύλου Artemis I SLS και του διαστημικού σκάφους Orion στο Vehicle Assembly Building.

Η NASA σταθμίζει τα μέτρα που πρέπει να λάβει για την προστασία του SLS, δίνοντας παράλληλα χρόνο στους υπαλλήλους της NASA για να βρουν καταφύγιο με τις οικογένειές τους. Η διατήρησή του στην εξέδρα εκτόξευσης, αντί για την επαναφορά του, θα διατηρήσει την ημερομηνία εκτόξευσης της 2ας Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Το Perseverance Rover της NASA βρήκε οργανική ύλη σε βράχο

Το Artemis έχει κοστίσει στη NASA μέχρι στιγμής 40 δισεκατομμύρια δολάρια και προβλέπεται να κοστίσει 93 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com