Η NVIDIA έχει αναγνωρίσει ζητήματα απόδοσης που επηρεάζουν συστήματα με GPU NVIDIA μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης Windows 11 22H2.

Δείτε επίσης: Windows 11 22H2: Χρήστες αναφέρουν προβλήματα gaming

Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν χαμηλότερη απόδοση σε παιχνίδια ή εφαρμογές μετά την ενημέρωση στο Microsoft Windows 11 2022 Update“, αναφέρει η εταιρεία σε ένα άρθρο υποστήριξης που δημοσιεύτηκε το Σαββατοκύριακο.

Η επίσημη επιδιόρθωση γι’ αυτό το γνωστό ζήτημα είναι η ενημέρωση της σουίτας λογισμικού GeForce Experience της εταιρείας στην έκδοση 3.26 Beta, η οποία αντιμετωπίζει τα παραπάνω προβλήματα.

Η NVIDIA πρόσθεσε ότι η μη-Beta έκδοση του NVIDIA GeForce Experience 3.26 αναμένεται να είναι διαθέσιμη με ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης GeForce Game Ready αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Για ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση beta του NVIDIA GeForce Experience, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

1. Κάντε μη αυτόματη λήψη του προγράμματος εγκατάστασης NVIDIA GeForce Experience v3.26. Μετά τη λήψη, προχωρήστε στην εγκατάσταση.

2. Από την εφαρμογή GeForce Experience, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” στο GeForce Experience και επιλέξτε “Ενεργοποίηση πειραματικών δυνατοτήτων“. Στη συνέχεια, κλείστε το GeForce Experience. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και μετά ανοίξτε ξανά το GeForce Experience. Η εφαρμογή θα ενημερωθεί αυτόματα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Δείτε ακόμα: Τα Windows 11 σας προειδοποιούν όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας σε επικίνδυνες τοποθεσίες

Η ενημέρωση της NVIDIA ήταν αποτέλεσμα μιας ροής αναφορών χρηστών που κοινοποιήθηκαν σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες και στην ηλεκτρονική κοινότητα της Microsoft.

Για παράδειγμα, οι χρήστες είπαν στο Reddit

ότι αντιμετωπίζουν τεράστια καθυστέρηση κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών λόγω σημαντικής πτώσης στη χρήση της CPU μετά την εγκατάσταση του Windows 11 22H2 Update.

Οι πελάτες έχουν επίσης κοινοποιήσει στον ιστότοπο της κοινότητας της Microsoft ότι αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, με μείωση της χρήσης της CPU στο 5% που προκαλεί σημαντική καθυστέρηση στα παιχνίδια.

Αυτό που κατέστησε προφανές ότι η τελευταία ενημέρωση των Windows 11 βρισκόταν πίσω από αυτά τα ζητήματα είναι ότι πολλοί επηρεασμένοι χρήστες είπαν ότι τα ζητήματα απόδοσης gaming εξαφανίστηκαν μετά την επαναφορά της προηγούμενης ενημέρωσης.

Ο Software QAτης NVIDIA, Manuel Guzman, παρακολούθησε το Reddit εκείνη την εποχή και επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία γνώριζε αυτό το ζήτημα, συμβουλεύοντας τους επηρεαζόμενους χρήστες του Reddit να παρέχουν επιπλέον σχόλια.

Δείτε επίσης: Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα τις νέες RTX 4090 και RTX 4080 GPUs

Προς το παρόν, εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την εγκατάσταση λογισμικού Beta στο σύστημά σας, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την ενημέρωση στα Windows 11 22H2 έως ότου το NVIDIA GeForce Experience 3.26 φτάσει σε σταθερή έκδοση και η Microsoft αναγνωρίσει αυτά τα προβλήματα απόδοσης παιχνιδιού.